22.07.2009

Meta4 edustaa Kuhmoa Pietarissa

Kuhmon Kamarimusiikki esittäytyy Pietarissa joulukuussa. Festivaalin residenssiyhtye Meta4 soittaa Marian kirkossa 5.12. Jean Sibeliuksen jousikvarteton Voces intimae sekä Shostakovitshin jousikvarteton nro 4. Konsertti päättää Pietarissa tänä vuonna järjestetyn suomalaisen musiikin sarjan.

Viime vuonna Kuhmon Kamarimusiikin vakinaiseksi kvartetiksi kiinnitetty Meta4 on yksi viime vuosien menestyneimpiä suomalaisia jousikvartetteja. Yhtye on esiintynyt Kuhmossa useina kesinä ja saanut energisillä esityksillään niin yleisön kuin arvostelijoidenkin suosion. Vuonna 2001 perustetussa Meta4-kvartetissa soittavat Antti Tikkanen, Minna Pensola, Atte Kilpeläinen ja Tomas Djupsjöbacka.

Kesän esitysten lisäksi Meta4 on soittanut tällä kaudella Kuhmon Kamarimusiikin edustajana Osnabrückissä ja Pariisissa. Lisäksi kvartetti on soittanut Kuhmon Ihminen ja Kosmos -tapahtumassa sekä Kuhmon Kamarimusiikin kevätkonsertissa Helsingissä.

Kuhmon Kamarimusiikin vierailu päättää musiikkitapahtumien sarjan, jolla on juhlistettu Suomen siirtymistä vuonna 1809 Ruotsin alaisuudesta osaksi Venäjää. Pietariin on viety parasta suomalaista musiikkia, sillä aiemmin sarjassa ovat esiintyneet Avanti! ja Suomen Kansallisooppera, ja lokakuussa Pietarissa vierailee vielä Radion sinfoniaorkesteri. Kuhmon Kamarimusiikin yhteistyökumppani Pietarissa on Suomen konsulaatti.

Lisätietoja
Kuhmon Kamarimusiikin lehdistötoimisto avoinna festivaalin ajan ma–la klo 10–18, su klo 11–15
Puh. (08) 6155 5431 tai 6155 5432
kiireellisissä tapauksissa lehdistöpäällikkö Juhani Koivisto puh. 040 508 9896
Faksi (08) 652 1961
Sähköposti press.festival@kuhmofestival.fi
Pressikuvat löytyvät osoitteesta www.kuhmofestival.fi päävalikosta Valokuvat-kohdasta.

http://www.kuhmofestival.fi