04.07.2016

Merikanto-gaalakonsertti perjantaina Taidekeskus Salmelan puistonäyttämöllä

Merikanto-laulukilpailun gaalakonsertissa Salmelan puistonäyttämöllä (sateen sattuessa Mäntyharjun kirkossa) pe 8.7. esiintyvät viime kesänä Merikanto-laulukilpailun voittaja Hannakaisa Nyrönen ja kolmanneksi sijoittunut Niina Laitinen. Sekä kolmannessa Merikantokilpailussa 2009 toiseksi tullut Jussi Merikanto ja toisen Merikanto-laulukilpailun 2005 voittaja Essi luttinen sekä vuoden 2015 Timo Mustakallio laulukilpailun voittaja Markus Suihkonen. Pianotaiteilija Tuuli Takkalan säestyksellä konsertissa kuullaan Oskar ja Aarre Merikannon sekä Jean Sibeliuksen upeimmat yksinlaulut ja duetot.

Ohjelmistossa kuullaan musiikkia Oskar ja Aarre Merikannolta sekä Jean Sibeliukselta. Rakkaimmat yksinlaulut ”Kesäillan valssista” ”Merelle”.

Jos epävakainen sää jatkuu, niin konsertti järjestetään Mäntyharjun kirkossa. Asiasta tiedotetaan Salmelan facebook sivuilla.

 

Merikanto ja Mäntyharju

Merikanto-laulukilpailun tavoitteena on rakastetuimpiin säveltäjiimme kuuluvan Oskar Merikannon mittavan sävellystyön ja Oskar Merikannon pojan, Aarre Merikannon modernistisen laulumusiikin esiin nostaminen. Kilpailun tavoitteena on myös löytää nuoria, kansainvälisen tason laulajia ja tarjota heille näkyvyyttä sekä esiintymiskokemusta. Kilpailun järjestäminen juuri Mäntyharjussa liittyy myös suomalaiseen musiikkihistoriaan. Oskar Merikanto vietti kesiään lankonsa luona Mäntyharjun kirkonkylässä säveltäen, konsertoiden ja nauttien kulttuurimaiseman rauhasta.

 

Svingiä ja big band musiikkia puistonäyttämöllä

Salmelassa nähdään kesän aikana myös svengaavia tunnelmia kun pe 15.7. puistonäyttämölle nousee kansainvälisesti tunnettu Antti Sarpila Swing Band solistinaan Annimaria Rinne sekä ke 27.7. uuden polven ooppera- ja konserttilaulaja Waltteri Torikka yhdessä Arto Paju Big Bandin kanssa.

 

Kulttuuridokumentti Salmelasta MTV:n Katsomossa

MTV:n Katsomo-palvelussa on nähtävillä Taidekeskus Salmelan toiminnasta kertova tv-dokumentti elämysten takana Taidekeskus Salmela. Dokumentissa seurataan kahden kulttuurikohteen, Taidekeskus Salmelan ja Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon valmistautumista kesän näyttelyihin.

 

Taidekeskus Salmelan näyttelyt ovat avoinna 11.6.−14.8.2016 päivittäin klo 11−18.

Lipputilaukset tapahtumiin Salmelasta: p. 050 3388 114, info@taidekeskussalmela.fi tai verkkokaupasta www.taidekeskussalmela.fi/kauppa

Taidekeskus Salmela avoinna 14. elokuuta saakka joka päivä klo 11-18

Taidekeskus Salmela on Mäntyharjussa sijaitseva kulttuuritapahtuma, jonka ohjelmaan kuuluvat kesäisin kuvataidenäyttelyt, konsertit ja luennot sekä 3-6 vuoden välein järjestettävät Nuorten kuvataidekilpailu ja Merikanto-laulukilpailu. Historiallisessa kirkonkylämiljöössä sijaitsevat, vuosittain vaihtuvat taidenäyttelyt esittelevät suomalaisen nykytaiteen tunnettuja nimiä ja nuoria lahjakkuuksia.

www.taidekeskussalmela.fi