01.06.2017

Meri ja musiikki – neljän päivän festivaalit: Suomiteema kantaa

Inkoossa juhannusta edeltävänä viikonloppuna järjestettävä Meri ja musiikki –kamarimusiikkifestivaali tarjoaa yleisölle tänä vuonna suomalaista musiikkia. Tämän vuoden ohjelman erikoisuus lienee torstain kartanokonsertit, jotka järjestetään Fagervikin kartanossa, Hindersin tilalla ja Inkoon kotiseutumuseossa.

Avajaiskonsertissa Inkoon kirkko täyttyy Helsingin kamarikuoron, Kirill Kozlovskin ja Inkoo Ensemblen (Nonna Knuuttila, Maija Linkola, David Quiggle ja Tomas Nuñez-Garcés) esittämästä musiikista. Yhtä poikkeusta lukuun ottamatta torstain ja perjantain ohjelmat ovat kotimaiset: Palmgren, Crusell, Merikanto, Englund, Rautavaara ja Sallinen ovat keskeiset säveltäjänimet. Avajaiskonsertissa Suomiteemaa soveltaa hienosti kirjailija Kjell Westö, joka esittää otteita kirjallisesta tuotannostaan musiikkiesitysten lomassa.

Lauantai-iltapäivänä kannattaa suunnata Barösundin Wallhallaan, missä Johanna Almark Mannila yhtyeineen pitää konsertin, jossa meriteema yhdistää barokkihelmet ja suomenruotsalaisen kansanmusiikin. Kotimaiset säveltäjät ovat määräävässä asemassa myös lauantain kamarimusiikkikonsertissa Tabor-kirkossa, vasta sunnuntain päätöskonsertissa Schumann hallitsee, mutta Kokkonen täydentää.

ARTISTIT 2017

Helsingin kamarikuoro
Nils Schweckendiek, johtaja

 

Johanna Almark Mannila
Henrica Fagerlund
Kaarle Mannila
Henrik Wikström

 

Nonna Knuuttila, taiteellinen johtaja
Marianne Gustafsson Burgmann
Kirill Kozlovski
Maija Linkola

Tomas Nuñez-Garcés
Isaac Rodriguez
David Quiggle
Kjell Westö, kirjailija

 

Meri ja musiikki – kamarimusiikkifestivaali Inkoossa 15.–18.6.2017

www.merijamusiikki.fi