06.05.2014

Menestysyhtye Hurts tähdittää Pori Jazz -perjantaita

Huiman suosion saavuttanut brittiyhtye Hurts on lisätty Pori Jazzin ohjelmistoon perjantaina 18.7. Samana päivänä Kirjurinluodon konserttipuistossa nähdään myös muun muassa Pet Shop Boys, Mac Miller sekä José James.

Manchesterissa perustettu Hurts on laulaja Theo Hutchcraftin sekä kosketinsoittaja-kitaristi Adam Andersonin muodostama duo, joka on julkaissut urallaan kaksi albumia. Yhtyeen debyyttialbumi ”Happiness” julkaistiin vuonna 2010, ja se myi Suomessa platinaa. Hurtsin isoihin radiohitteihin lukeutuvat muun muassa ”Wonderful Life”, ”Stay” ja ”Miracle”.

Hurts valmistelee parhaillaan kolmatta albumiaan. Yhtye on noussut huippusuosioon Suomessa, ja se onkin nähty muun muassa kahdesti keikalla Helsingin jäähallissa. Hutchcraft ja Anderson ovat useaan kertaan tuoneet julkisuudessa esille, että heillä on aivan poikkeuksellisen lämmin suhde Suomeen ja suomalaisiin.

Hurts esiintyy Pori Jazzissa ennen Pet Shop Boysia, joka on kuulunut uuden polven yhtyeen tärkeimpiin vaikuttajiin. Kirjurinluodon ohjelmistoa perjantaina 18.7. viimeistellään parhaillaan, ja päivän loput esiintyjät julkaistaan lähiaikoina.

Järjestyksessään 49:s Pori Jazz -festivaali järjestetään 12.-20. heinäkuuta. Festivaalin aiemmin julkaistuihin tähtiesiintyjiin lukeutuvat muun muassa Bob Dylan, James Blunt, Jamie Cullum, Patti Smith ja Suzanne Vega.

www.porijazz.fi