09.03.2023

Melodia kertoo tarinan -Riihimäen kesäkonsertit 6.6.-11.6.2023

Riihimäen Kesäkonsertit soivat 6.-11.6.2023 jo 42. kerran. Tämän vuoden teema on Melodia kertoo tarinan. Festivaali haluaa tuoda esiin tekijöiden elämäkerrat ja teoksiin liittyvät tarinat. Konserttikokonaisuuden on koonnut Riihimäen Kesäkonserttien taiteellinen johtaja, kitarataiteilija Ismo Eskelinen.

Erityistä huomiota tänä vuonna saa säveltäjä Mario Castelnuovo-Tedesco. Italialainen imigrantti, joka sävelsi paljon taidemusiikkia mutta musiikin myös yli kahteen sataan Hollywood-elokuvaan. Hänen oppilaitaan olivat mm. John Williams ja Henry Mancini.

Kuuden päivän ajan voi kuulla musiikin huippuja, kuten Riihimäellä tapana on ollut. Ensimmäistä kertaa Suomessa esiintyy Skride Piano Quartet, joka avaa konserttiviikon 6.6.2023 Suomen Lasimuseolla. Kvartetissa soittavat Baiba Skride, viulu; Lise Berthaud, alttoviulu, Harriet Krijgh, sello ja Lauma Skride, piano. Huilisti Janne Thomsen on yksi festivaalin ahkerimmista esiintyjistä. Hän on moni-ilmeinen huiluvirtuoosi.

Melodia -konsertissa 7.6.2023 esiintyvät lähes kaikki festivaalin taiteilijat, muun muassa harpisti Laura Hynninen ensimmäistä kertaa Riihimäellä. Hänellä on myös oma konsertti festivaalilla perjantaina 9.6.2023, jolloin ohjelmassa on hänen säveltämäänsä musiikkia harpulle, laululle ja live-elektroniikalle.

Lauluyhtye Rajaton pitää oman konserttinsa 8.6.2023.Konsertti matkaa hyvin monipuolisen vokaalimusiikin maailmaan. Festivaalin päätöskonsertissa 11.6.2023 lavalle nousevat Olli Mustonen, Janne Thomsen ja Ismo Eskelinen. Festivaali päättyy musiikilliseen runsaudensarveen, kun melodiat vievät kuulijansa tyylikkäästi aikakaudelta ja mantereelta toiselle.

Iltapäivän klassikot -konserttisarja tehdään Riihimäen Taidemuseolla torstaina 8.6. ja perjantaina 9.6. Niissä esiintyvät Harriet Krijgh, Ismo Eskelinen ja Lauma Skride. Kino Sampossa on lauantaina 10.6. musiikilla maustettu elokuvanäytös.

Yleisölle avoimia tapahtumia järjestetään paljon. Festivaali avataan 6.6.2023 Granitin aukiolla ja tapahtuma on suunnattu koko perheelle. Kitaristi Tuomas Kujala ja huilisti Sonja Kujala Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Nuorisokoulutuksesta esiintyvät avajaispäivänä Puistonkulmassa.

Uutuutena toivotamme yleisön tervetulleeksi Riihimäen Voimalaan, jonka tulevaisuutta kaupungissa tiiviisti suunnitellaan. Toteutamme Riihimäen kaupungin kanssa yhteistyössä kolmena päivänä yleisölle avoimia tapahtumia vielä remontoimattoman Voimalan sisällä.  Tarjolla on maistiaisia konserttiviikon esiintyjiltä sekä mahdollisuus tutustua lämpölaitoksen tiloihin, historiaan ja kurkistaa tulevaisuuteen.

Riihimäen Kesäkonsertit – Festivaaliohjelma (riihimaenkesakonsertit.fi)

Festivaalin sivuille