18.06.2019

Meidän Festivaalin toiminnanjohtajaksi Petra Piiroinen

Järvenpään Sibelius-seuran hallitus on nimittänyt Meidän Festivaalin toiminnanjohtajaksi FM Petra Piiroisen. Piiroinen on hoitanut tehtävää virkaa tekevänä toiminnanjohtajana elokuusta 2018 lähtien. Festivaalia luotsaa nyt uusiutunut joukko, kun Meidän Festivaalin taiteellisena johtajana kautensa kesällä 2019 avaa Kamus-kvartetti.

Mm. Meidän Festivaalin tuottajana sekä Espoon Musiikkifestivaalit yhdistys ry:n (PianoEspoo, VocalEspoo) tuottajana aikaisemmin työskennellyt Piiroinen (s. 1991) aloitti tehtävässä virkaa tekevänä toiminnanjohtajana elokuussa 2018 festivaalin edellisen toiminnanjohtajan Johanna Råmanin siirryttyä Suomen Ranskan instituutin johtoon kesän 2018 festivaalin jälkeen. Jyväskylän yliopistossa pääaineenaan musiikkitiedettä opiskellut Piiroinen on kokenut kulttuurituottaja ja kansainvälisesti verkostoitunut. Meidän Festivaalin kanssa Piiroinen on ollut tekemisissä festivaalikesästä 2010 lähtien: ensin vapaaehtoisena ja sittemmin harjoittelijana, tuote-ja lipunmyynnin vastaavana sekä tuottajana.

23. Meidän Festivaali järjestetään 28.7.–3.8.2019 Järvenpäässä ja Tuusulassa. Uusi taiteellinen johto Kamus jatkaa edellisen taiteellisen johtajan viulisti Pekka Kuusiston festivaalille rakentamaa teemallista linjaa. Ensimmäisen Kamuksen suunnitteleman Meidän Festivaalin teema on MUUTOS. Teeman kautta tarkastellaan paitsi taiteellisen johdon muutosta ja erilaisia musiikillisia ja taiteellisia muutoksia, myös muutoksia ympäristössä, yhteiskunnassa ja ilmastossa.

Kamuksen johdolla monipuolisella festivaaliviikolla esiintyvät mm. viulisti-johtaja Malin Broman ja Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri, runoilija Sigbjørn Skåden ja kääntäjä Kaisa Ahvenjärvi, lauluyhtye Lumen Valo, pianisti Joonas Ahonen, Emma Salokoski & Ilmiliekki Quartet, viulisti John Storgårds, viulisti Eriikka Maalismaa, pianisti Markus Groh, viulisti Tami Pohjola, sellisti Johannes Rostamo, kontrabasisti Knut Erik Sundquist ja festivaalin entinen taiteellinen johtaja Pekka Kuusisto. Viidenneksi, vaihtuvaksi taiteelliseksi suunnittelijaksi Kamus kutsui muusikko Tuomo Prättälän.

www.meidanfestivaali.fi

 

Meidän Festivaali

Meidän Festivaali on ennakkoluuloton, kulttuurielämää uudistava, yhteiskunnallisesti valveutunut ja poikkitaiteellisista ja -tieteellisistä tempauksista tunnettu kulttuuritapahtuma, joka on toiminut vuodesta 1997 lähtien Tuusulanjärven ainutlaatuisessa historiallisessa ympäristössä. Meidän Festivaali on palkittu Finland Festivalsin Vuoden Festivaali 2011 -nimikkeellä sekä vuoden 2013 musiikin valtionpalkinnolla. Tapahtuman järjestää Järvenpään Sibelius-seura ry.