21.06.2023

Meidän Festivaalin toiminnanjohtajaksi Irene Lönnblad

Järvenpään Sibelius-seuran hallitus on nimittänyt Meidän Festivaalin toiminnanjohtajaksi Irene Lönnbladin. Lönnblad toimii jo kesän 2023 festivaalilla tuottajana. Meidän Festivaalin taiteellisena johtajana jatkaa Kamus-kvartetti.

Festivaalin toiminnanjohtajaksi avoimessa haussa maalis-huhtikuussa haki 27 hakijaa. Valituksi tullut, muun muassa Orpheus Chamber Orchestralla, Opus 3 Artistilla, Music Academy of the Westillä ja BRQ Vantaa Festivalilla aikaisemmin työskennellyt FM Irene Lönnblad aloittaa toiminnanjohtajan tehtävässä 1.8.2023 ja toimii sitä ennen Meidän Festivaalin 2023 tuottajana.

Musiikkitieteitä Helsingin yliopistossa opiskellut Lönnblad on viimeiset 10 vuotta työskennellyt New Yorkissa eri orkestereiden ja taideorganisaatioiden parissa. Nykyään Lönnblad asuu Tuusulassa. “Suomessa ei aina muisteta, että meillä on todella kovan tason artistit ja erittäin elävä taidekenttä, josta meidät myös tunnetaan ulkomailla. On mahtavaa päästä työskentelemään festarilla, jolla on näin rohkea visio”, toteaa Lönnblad.

“Meidän Festivaali saa Irenestä ihan huipun seuraavan luotsaajan, joka kehittää tapahtumaa taas eteenpäin uusiin suuntiin”, sanoo edeltäjänsä Petra Piiroinen, joka on toiminut tehtävässä syksystä 2018 saakka. “Oma kauteni toiminnanjohtajana oli aika myrskyisä pandemioineen, mutta Meidän Festivaali on yhä edelleen kaiken jälkeen yksi maamme kiinnostavimmista luovista kuplista jonka parissa on ilo tehdä työtä. Toivotan Irenelle myötäisempiä tuulia ja festivaalin kotipaikoille Järvenpäälle ja Tuusulalle vahvaa kulttuuritahtoa, että alueella soivat festivaalit jatkossakin!” Piiroinen summaa.

Kamaritaidetapahtuma Meidän Festivaali levittäytyy Tuusulanjärvelle tänä kesänä 27. kertaa. Keskiössä läpi festivaaliviikon 23.–29.7.2023 on monimuotoinen, aikamme kiinnostavin musiikki ja tekijät maamme ja maailman huipulta. Festivaalilla taiteellisen johdon Kamus-kvartetin kutsumana esiintyvät muun muassa viulisti ja Meidän Festivaalin entinen taiteellinen johtaja Pekka Kuusisto, sopraano Marjukka Tepponen, harmonikkataiteilija Harri Kuusijärvi, tenori Tuomas Miettola, tanssija-koreografi Elina Pirinen, harmonikkataiteilija Janne Valkeajoki, pianisti Emil Holmström, näyttelijä Jonna Järnefelt, Trio Est, alttoviulisti Lilli Maijala ja kontrabasisti Olivier Thiery sekä monet muut taitavat oman alansa uteliaat tekijät. Festivaalin päälavalle Järvenpää-talolla 27.7. nousee Von Hertzen Brothers, jonka seuraan liittyy myös festivaalin taiteellinen johto Kamus. Mielenkiintoaan kutkuttavista aiheista Kamus on kutsunut festivaalille puhumaan tutkija Riitta Harin, lääkäri Miikka Peltomaan ja toimittaja-kirjailija Annastiina Heikkilän.

Festivaali konsertoi mm. Järvenpää-talolla, Ainolassa, Halosenniemessä, Suvirannassa, Järvenpään kirkossa ja Ravintola Tiilitehtaalla Jokelassa. Krapin Pajalla ja Linjamäen vanhalla kyläkoululla koetaan tänä kesänä Meidän Festivaalilla oopperaa. Festivaalin kotisali on Kallio-kuninkalan Leonora-sali.

Meidän Festivaalin 23.–29.7.2023 koko ohjelma on nähtävillä ja lipunmyynti käynnissä osoitteessa https://meidanfestivaali.fi/ohjelma/. Järvenpää-talon konsertin liput ovat myynnissä lippu.fi:ssä.

Meidän Festivaali

Meidän Festivaali (entinen Tuusulanjärven kamarimusiikki) on ennakkoluuloton, kulttuurielämää uudistava, yhteiskunnallisesti valveutunut ja poikkitaiteellisista ja -tieteellisistä tempauksista tunnettu korkeatasoinen kulttuuritapahtuma, joka on toiminut vuodesta 1997 lähtien Tuusulanjärven ainutlaatuisessa historiallisessa ympäristössä. Tapahtuman taiteellisena johtajana kesällä 2018 kautensa avasi maamme johtaviin jousiensembleihin lukeutuva Kamus-kvartetti. Meidän Festivaali on palkittu Finland Festivalsin Vuoden Festivaali 2011 -nimikkeellä, vuoden 2013 musiikin valtionpalkinnolla ja viimeisimpänä Musiikki&Median Industry Awards -palkinnolla vuoden 2021 klassisen musiikin festivaalina. Meidän Festivaalille on myönnetty eurooppalainen EFFE-laatuleima vuosille 2022–23, Ekokompassi Tapahtuma -sertifikaatti 2021–23 ja Sustainable Travel Finland -merkki. Tapahtuman järjestää Järvenpään Sibelius-seura ry.

www.meidanfestivaali.fi

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

19.04.2024

Uudet ja vanhat perinteet soivat rinnakkain Meidän Festivaalilla 2024

Meidän Festivaali järjestetään tänä vuonna 28:n kerran 28.7.–3.8.2024 Tuusulanjärven kulttuurihistoriallisessa ympäristössä. Festivaalin ohjelmistossa tarkastellaan tänä vuonna perinteitä ja niiden merkityksiä niin musiikkityylien kuin esityskonventioidenkin kautta. Festivaalin taiteellinen johtaja, Kamus-kvartetti, iloitsee upeista taiteilijoista, jotka kesällä saapuvat…