26.07.2021

Meidän Festivaalille lisäkeikka – Pekka Kuusisto soittaa sooloresitaalin

Meidän Festivaalin entinen taiteellinen johtaja, viulisti Pekka Kuusisto, saapuu Tuusulanjärvelle yllätyskeikalle. Kuusisto soittaa sooloresitaalin Kallio-kuninkalan Leonora-salissa torstaina 29.7.2021. Liput konserttiin tulevat saataville tänään. Meidän Festivaalia vietetään 25:ttä kertaa 25.–31.7.2021. Useat tilaisuuksista on myyty loppuun, mutta osaan on vielä lippuja saatavilla. Festivaalin teemana on Tuusulanjärvi.

Tuusulanjärvi todella on hiljainen magneetti, joka vetää puoleensa taiteen tekijöitä ja kokijoita. Viulisti Pekka Kuusisto liittyy Meidän Festivaalin kesän 2021 taiteilijoiden joukkoon viime hetken yllätyskonsertilla Kallio-kuninkalan Leonora-salissa 29.7.2021 kello 20:00. Kuusiston kokoamassa soolo-ohjelmassa liikutaan sujuvasti niin kansanmusiikin, klassisen musiikin ydinohjelmiston kuin kiinnostavimman nykymusiikin parissa otsikon ”All the trees climb home” -alla. Tarkkaa ohjelmaa resitaalille ei julkaista etukäteen, mutta kerrottakoon että konsertti päättyy fanfaariin puille. Ohjelma jaetaan yleisölle konsertin jälkeen.

Tuusulanjärvi-teemaisen Meidän Festivaalin 2021 on suunnitellut festivaalin taiteellinen johto Kamus-kvartetti. Festivaalilla maakuntajärvemme rannoille hiivitään läheltä ja kaukaa: paikalle saapuvat mm. Glenn Kotche, Tony Buck, Olavi Louhivuori, Lilli Maijala, Olivier Thiery, Mimmit, Matleena Nyman, Lyyti, Olivier Thiery, Josephine Burton, Marouf Majidi ja monet muut uteliaat tyypit.

Meidän Festivaali konsertoi Järvenpää-talolla, Järvenpään taidemuseolla, Järvenpään kirkolla, Ainolassa, Suvirannan puutarhassa, Kallio-Kuninkalassa, Halosenniemessä, Krapin Pajalla ja Tuusulan kirkossa 25.–31.7.2021. Tautiturvallisuudesta on huolehdittu tarkasti ja konsertteihin on saatavilla hyvin rajallinen määrä lippuja, jotta turvalliset etäisyydet voidaan säilyttää. Festivaalin sisätapahtumissa pidetään maskia. Festivaalin koko turvaohjeistus on luettavissa osoitteessa https://bit.ly/turvallisuus-mf2021. Meidän Festivaalin 25.–31.7.2021 koko ohjelma on nähtävillä ja lipunmyynti käynnissä osoitteessa https://meidanfestivaali.fi/ohjelma/.

 

MEIDÄN FESTIVAALI

Meidän Festivaali on ennakkoluuloton, kulttuurielämää uudistava, yhteiskunnallisesti valveutunut ja poikkitaiteellisista tempauksista tunnettu kamaritaidetapahtuma, joka on järjestetty vuodesta 1997 lähtien Tuusulanjärven ainutlaatuisessa ympäristössä. Tapahtuman taiteellinen johtaja on maamme johtaviin jousiensembleihin lukeutuva Kamus-kvartetti. Meidän Festivaali on palkittu Finland Festivalsin Vuoden Festivaali 2011 -nimikkeellä sekä vuoden 2013 musiikin valtionpalkinnolla. Festivaalille on myönnetty eurooppalainen EFFE -laatuleima vuosille 2019–21 ja Ekokompassi Tapahtuma -sertifikaatti 2019–21. Tapahtuman järjestää Järvenpään Sibelius-seura ry. Festivaalin toimintaa vuonna 2021 ovat tukeneet Suomen kulttuurirahasto, Taiteen edistämiskeskus, Järvenpään kaupunki, Tuusulan kunta, Musiikin edistämiskeskus MES, Madetoja-säätiö, Suomen Yhdysvaltain suurlähetystö, TelepArt (Institut finlandais & Suomen Britannian- ja Irlannin-instituutti), OP Uusimaa, Auto-Arita ja Terveystalo.

www.meidanfestivaali.fi

www.facebook.com/meidanfestivaali
Instagram @meidanfestivaali
Twitter @OurFestival_