27.06.2024

Meidän Festivaalilla teatteria: Red Nose Companyn Aleksis Kivi valloittaa nyt Järvenpää-talon

Poikkitaiteellisesta ohjelmistostaan tunnettu Meidän Festivaali huipentuu tänä vuonna klvoneriateatteriryhmä Red Nose Companyn palkittuun Aleksis Kivi -esitykseen. Edellisvuosista poiketen Järvenpää-talolla on illan pääesityksen lisäksi rakennettu ohjelmaa koko päiväksi aina koko perheen konsertista WC-tiloissa soivaan ääni-installaatioon.

Tänä vuonna Meidän Festivaali tuo Järvenpää-talolle ohjelmaa koko päiväksi perjantaina 2.8.2024. Päivän aloittaa kirjanakin tunnettu Otus Opus -konsertti, jossa kitaristi Petri Kumela ja lausuja Laura Ruohonen valloittavat niin pienten kuin isompienkin kuulijoiden sydämet. Kumelan aloittama miniatyyrisävellysten sarja on laajentunut yli 40 nykysäveltäjän veikeisiin tuotoksiin, joissa kaikissa seikkailee joku kissaa pienempi olio. Kuvittaja Erika Kallasmaan upeat projisoinnit värittävät esitystä.

Iltapäivällä päästään pötköttelemään Järvenpää-talon Galleriaan kun Kamus-kvartetti esiintyy ilmaisessa Mukavasti-konsertissa. Mukavasti-konsertteja on nähty festivaaliviikolla jo parina aiempanakin vuotena, ja nimensä mukaisesti näissä konserteissa on pönötys kielletty. Yleisö saa liikkua, tanssia, kontata tai vaan maata ja antaa musiikin vyöryä ylitse. Päivän aikana Järvenpää-talossa on mahdollisuus kokea myös Timothy Pagen ääni-installaatio Rinse talon WC-tiloissa sekä päästä kokemaan Meidän Festivaalin Inside the Quartet -virtuaalitodellisuuselämys.

Useaan kertaan Kansallisteatterissa loppuunmyyty Red Nose Companyn palkittu Aleksis Kivi -näytelmä huipentaa Järvenpää-talo päivän. Lavalla nähdään näyttelijäduo Timo Ruuskasen ja Tuukka Vasaman lisäksi haitaristi Niko Kumpuvaara ja Avantin soittajista muodostettu jousikvartetti yhdessä festivaalin taiteellisen johdon Kamus-kvartetin Terhi Paldaniuksen kanssa. Esityksessä Aleksis Kiven elämä ja merkkiteokset linkittyvät yhteen ennennäkemättömällä tavalla ja hengästyttävällä vauhdilla!

”Olemme todella iloisia, että Jäke-talon tarjoiluista vastaava Compass Group lupasi tulla kesälomiltaan takaisin pikkuisen aikaisemmin hoitamaan päivän tarjoilut aina iltapäiväkahveista pääesityksen skumppalasilliseen asti”, iloitsee festivaalin toiminnanjohtaja Irene Lönnblad.

Päivän aikana kannattaa piipahtaa myös Aleksis Kiven kuolinmökillä, jonne taiteilija Anna Hakula on rakentanut Unwritten paperi- ja ääni-installaation sekä Järvenpää-taloa vastapäätä olevassa Järvenpään taidemuseossa, jonka Villa Kokkoseen keskittyvän näyttelyn inspiroimana kuullaan säveltäjä Joonas Kokkosen musikkia. Taidemuseolla esiintymässä ovat sopraano Olga Heikkilä, pianisti Kirill Kozlovski sekä Kamus-kvartetin Petja Kainulainen.

Meidän Festivaalin 28.7.–3.8.2024 ohjelma ja liput myynnissä: https://meidanfestivaali.fi/ohjelma/. Järvenpää-talon konsertin liput ovat myynnissä lippu.fi:ssä.

Meidän Festivaali (entinen Tuusulanjärven kamarimusiikki) on ennakkoluuloton, yhteiskunnallisesti valveutunut ja poikkitaiteellisista ja -tieteellisistä tempauksista tunnettu kulttuuritapahtuma, joka on toiminut vuodesta 1997 lähtien Tuusulanjärven ainutlaatuisessa historiallisessa ympäristössä. Tapahtuman taiteellisena johtajana toimii maamme johtaviin jousiensembleihin lukeutuva Kamus-kvartetti. Festivaali on palkittu Finland Festivalsin Vuoden Festivaali 2011 -nimikkeellä, vuoden 2013 musiikin valtionpalkinnolla ja Musiikki&Median Industry Awards -palkinnolla vuoden 2021 klassisen musiikin festivaalina. Festivaalille on myönnetty eurooppalainen EFFE -laatuleima vuosille 2024–25, Ekokompassi Tapahtuma -sertifikaatti 2022–24 ja Sustainable Travel Finland -merkki. Tapahtuman järjestää Järvenpään Sibelius-seura ry.

 

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

19.04.2024

Uudet ja vanhat perinteet soivat rinnakkain Meidän Festivaalilla 2024

Meidän Festivaali järjestetään tänä vuonna 28:n kerran 28.7.–3.8.2024 Tuusulanjärven kulttuurihistoriallisessa ympäristössä. Festivaalin ohjelmistossa tarkastellaan tänä vuonna perinteitä ja niiden merkityksiä niin musiikkityylien kuin esityskonventioidenkin kautta. Festivaalin taiteellinen johtaja, Kamus-kvartetti, iloitsee upeista taiteilijoista, jotka kesällä saapuvat…