29.07.2023

Meidän Festivaalilla 2023 yhteistyö ei ollut vain sanahelinää

Vuoden 2023 Meidän Festivaalilla esiintyi Kamus-kvartetin kutsumana joukko oman alansa kiinnostavimpia taiteilijoita, ja festivaali tarjosi unohtumattomia hetkiä monimuotoisen musiikin, taiteen ja puheen äärellä. Ohjelmaan sisältyi 19 maksullista konserttia sekä kuusi ilmaista tilaisuutta, jotka houkuttelivat lähes 2000 kävijää nauttimaan yhteisestä taidekokemuksesta.

Festivaalin taiteellisen johdon Kamus-kvartetin kutsumana festivaaliviikolla 2023 taidetta yhdessä tekivät mm. festivaalin entinen taiteellinen johtaja Pekka Kuusisto, sopraano Marjukka Tepponen, harmonikkataiteilija Harri Kuusijärvi, tenori Tuomas Miettola, harmonikkataiteilija Janne Valkeajoki, pianisti Emil Holmström, Von Hertzen Brothers, näyttelijä Jonna Järnefelt, Trio Est, alttoviulisti Lilli Maijala, tanssija-koreografi Elina Pirinen ja kontrabasisti Olivier Thiery sekä monet muut. Puhujina festivaalilla kuultiin tutkija Riitta Haria, lääkäri Miikka Peltomaata ja toimittaja-kirjailija Annastiina Heikkilää.

”Olemme iloisia, että Yhteistyö-festivaalin ohjelma kiinnosti yleisöä niin sankoin joukoin. Nautimme suunnattomasti jokaisesta poikkeusvuosien jälkeisestä kohtaamisesta niin yleisön kuin lavan jakaneiden kollegoidemme kanssa, upeaa festivaalihenkilökuntaamme unohtamatta”, kertoo festivaalin taiteellinen johto Kamus-jousikvartetti.

Festivaalin teemana tänä vuonna oli yhteistyö. ”Yhteistyö festivaalin taiteilijoiden kuten myös muiden festivaalien kanssa on taas kerran osoittanut sen, että yhdessä tekemällä tapahtuu se paradoksaalinen asia, että jokainen saa enemmän kuin antaa”, Kamus jatkaa. ”Haluamme nähdä, ettei yhteistyö olisi vain sanahelinää, koska kuten festivaalin useissa tärkeissä puheenvuoroissa kuultiin, se on ainoa tapa voittaa ihmiskuntaa kohtaavat vakavat haasteet.”

Festivaaliviikon 23.-29.7.2023 ohjelmassa oli 19 maksullista konserttia ja kuusi ilmaista tilaisuutta, joista osa koettiin jo festivaalinalusviikolla järvenpääläisissä ja tuusulalaisissa palvelukodeissa ja Järvenpään Tanhuniityllä. Festivaalikäyntejä kertyi lähes 2000. Konserteista kahdeksan oli loppuunmyytyjä ja festivaalin maksullisten tapahtumien kokonaistäyttöaste oli n. 72 %.

Meidän Festivaali järjestetään yhteistyössä usean eri tahon kanssa. Kesän 2023 tapahtumia tukivat Taiteen edistämiskeskus, Järvenpään kaupunki, Tuusulan kunta, Koneen säätiö, Suomen kulttuurirahasto, Musiikin edistämissäätiö, Keski-Uusimaa, OP Uusimaa, Järvenpään Auto-Arita ja Aisti Corporation Oy.

Meidän Festivaali järjestetään ensi vuonna 28.7.–3.8.2024.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

19.04.2024

Uudet ja vanhat perinteet soivat rinnakkain Meidän Festivaalilla 2024

Meidän Festivaali järjestetään tänä vuonna 28:n kerran 28.7.–3.8.2024 Tuusulanjärven kulttuurihistoriallisessa ympäristössä. Festivaalin ohjelmistossa tarkastellaan tänä vuonna perinteitä ja niiden merkityksiä niin musiikkityylien kuin esityskonventioidenkin kautta. Festivaalin taiteellinen johtaja, Kamus-kvartetti, iloitsee upeista taiteilijoista, jotka kesällä saapuvat…