07.07.2023

Meidän Festivaalilla 2023 ohjelmistonmuutos: DAWNS-teoksen musiikkina Beethovenin sijaan Shaw’ta

DAWNS-tanssiteoksen musiikki päätettiin vaihtaa taiteellisista syistä harjoituksien käynnistyttyä. Tanssija-koreografi Elina Pirinen laatii teoksen koreografian ja musiikista vastaa Kamus-kvartetti. DAWNS esitetään kesän 2023 Meidän Festivaalin päätöspäivänä 29.7.2023 aamukahdeksalta.

”Taideteos on prosessi, jonka syntymisen aikana voi tapahtua tekijätkin yllättäviä asioita. Alun perin Ludwig van Beethovenin musiikkiin suunniteltu teos kypsyi lopulta kaksi vuotta alkuperäistä aikataulua pidempään ja siinä ideoiden trampoliinilla musiikki vaihtui Caroline Shaw’n musiikkiin. Tässä tilaisuus kuulla lisää viime vuonna festivaalilla vierailleen säveltäjän musiikkia takuulla uudessa ja yllättävässä yhteydessä!” muutoksen taustoista kertoo festivaalin taiteellinen johto Kamus-kvartetti. Beethovenin suuri fuuga vaihtuu Shaw’n teokseen Evergreen, joka kuultiin Meidän Festivaalilla viime kesänä Halosenniemessä. DAWNS oli alunperin ohjelmoitu Meidän Festivaalille 2021, josta se siirrettiin force majeure -syistä.

Teoksessa toteutuu Kamus-kvartetin pitkäaikainen haave tehdä tiivistä yhteistyötä tanssitaiteen kanssa. Monialainen tanssitaiteilija ja koreografi Elina Pirinen suunnittelee teokseen koreografian, jossa myös kvartetti laittaa itsensä likoon. Hiekkainen, ujo, vettynyt, romanttinen ja aaveinen uusi teos koetaan aamuauringossa festivaalin päätöspäivänä 29.7. Kallio-Kuninkalan mailla. Esityksen jälkeen Kallio-kuninkalassa on myös yleisölle tarjolla aamiaista.

Meidän Festivaali järjestetään tulevana kesänä 23.–29.7.2023. Kesän 2023 koko festivaaliohjelma on julkaistu ja lipunmyynti alkanut osoitteessa https://meidanfestivaali.fi/ohjelma/.

Meidän Festivaali

Meidän Festivaali (ent. Tuusulanjärven kamarimusiikki) on ennakkoluuloton, kulttuurielämää uudistava, yhteiskunnallisesti valveutunut ja poikkitaiteellisista ja -tieteellisistä tempauksista tunnettu korkeatasoinen kulttuuritapahtuma, joka on toiminut vuodesta 1997 lähtien Tuusulanjärven ainutlaatuisessa historiallisessa ympäristössä. Tapahtuman taiteellisena johtajana kesällä 2018 kautensa avasi maamme johtaviin jousiensembleihin lukeutuva Kamus-kvartetti. Meidän Festivaali on palkittu Finland Festivalsin Vuoden Festivaali 2011 -nimikkeellä, vuoden 2013 musiikin valtionpalkinnolla ja viimeisimpänä Musiikki&Median Industry Awards -palkinnolla vuoden 2021 klassisen musiikin festivaalina. Meidän Festivaalille on myönnetty eurooppalainen EFFE-laatuleima vuosille 2022–23, Ekokompassi Tapahtuma -sertifikaatti 2021–23 ja Sustainable Travel Finland -merkki. Tapahtuman järjestää Järvenpään Sibelius-seura ry.

 

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

19.04.2024

Uudet ja vanhat perinteet soivat rinnakkain Meidän Festivaalilla 2024

Meidän Festivaali järjestetään tänä vuonna 28:n kerran 28.7.–3.8.2024 Tuusulanjärven kulttuurihistoriallisessa ympäristössä. Festivaalin ohjelmistossa tarkastellaan tänä vuonna perinteitä ja niiden merkityksiä niin musiikkityylien kuin esityskonventioidenkin kautta. Festivaalin taiteellinen johtaja, Kamus-kvartetti, iloitsee upeista taiteilijoista, jotka kesällä saapuvat…