29.09.2011

Matti Raekallio vierailee PianoEspoo-festivaalilla

Matti Raekallio on tehnyt pitkän uran sekä pianistina että pianonsoiton opettajana. Raekallion on ensimmäinen suomalainen, joka on pyydetty New Yorkin maineikkaan Juilliard Schoolin vakituiseksi professoriksi, jona hän aloitti vuonna 2007.

Raekallio on opettanut Suomessa viimeksi vuonna 2008. Lokakuun lopulla hän pitää PianoEspoo-festivaalin yhteydessä kaksipäiväisen mestarikurssin (28.-29.10.). Mestarikurssi toteutetaan yhteistyössä Sibelius-Akatemian kanssa ja oppilaat tulevat Sibelius-Akatemiasta ja espoolaisista musiikkiopistoista.

Lisäksi Raekallio osallistuu torstaina 27.10. pidettävään luentokonserttiin. Raekallio esittelee konsertissa Franz Lisztin h-mollisonaatin. Tänä vuonna juhlitaan Franz Lisztin 200-vuotissyntymäpäivää, ja teos on yksi hänen tunnetuimmista. Sen soittaa konsertissa Suomeen asettunut tanskalainen pianistitaituri Emil Jensen.

PianoEspoo-festivaali järjestetään 25.-30.10.

Esiintyjinä mm. Ingolf Wunder (Itävalta), Denis Matsujev (Venäjä), Kit Armstrong (USA), Eero Heinonen, Roope Gröndahl, Risto-Matti Marin ja Hannu-Pekka Björkman.

Luentokonsertti. Frans Liszt: Sonaatti h-molli. Emil Jensen, piano; Matti Raekallio, luento. Tapiolasali 27.10. klo 18. Liput 10/5 € Lippupisteestä. Liput Kit Armstrongin konserttiin 27.10. klo 19.30 (18/10 €) sisältävät myös luentokonsertin.

PianoEspoo on pianomusiikkiin erikoistunut joka toinen vuosi järjestettävä festivaali, jonka tuottaa Espoon Musiikkifestivaalit yhdistys ry. PianoEspoon kanssa vuorottelee parillisina vuosina KuoroEspoo­festivaali, joka on erikoistunut kuoro­ ja lauluyhtyemusiikkiin.

PianoEspoon vuoden 2011 festivaalin taiteellisena johtajana toimii pianotaiteilija Marita Viitasalo.

Tapiola Sinfoniettan ja Ingolf Wunderin konsertti tuotetaan yhteistyössä Tapiola Sinfoniettan ja Denis Matsujevin konsertti yhteistyössä Suomen Kansallisoopperan kanssa.

http://www.pianoespoo.fi