19.05.2016

Marita Taavitsainen tanssittaa toriyleisöä Kuopio Tanssii ja Soilla

Suomen Kansallisbaletti avaa festivaalin Satamatorilla. Tori- ja oheisohjelmassa on mukana muun muassa ulkomaisia kansantanssiryhmiä, tanssimaratonia, teatteria, salsatanssit ja nuorisotanssiryhmiä.

Kuopio Tanssii ja Soi -festivaali järjestää jälleen suosituksiksi tulleet toritanssit Kuopion kauppatorilla – tällä kertaa päiväsaikaan. Festivaalin päätöspäivänä 21. kesäkuuta toriyleisöä tanssittaa klo 13–14.30 Marita Taavitsainen ja Koivu-orkesteri! Toritanssit järjestetään yhteistyössä Veikkauksen kanssa.

Festivaalin virallisia avajaisia vietetään Satamatorilla Jorma Uotisen ja Suomen Kansallisbaletin johdolla keskiviikkona 15. kesäkuuta klo 11 alkaen. Luvassa on nykytanssinumeroita ja katkelmia klassisista baleteista.

Avajaispäivän ohjelma jatkuu Musiikkikeskuksella klo 13 alkavalla Tanssimaratonilla, jossa yleisöllä on mahdollisuus kokeilla eri tanssilajeja puolen tunnin pyrähdyksinä. Mukaan voi tulla milloin vain, oman aikataulun mukaan. Maraton kestää klo 17 asti.

Kauppatorilla ohjelmaa on arkipäivisin klo 11 – lukuun ottamatta avajaispäivää, jonka ohjelma järjestetään Satamatorilla. Musiikkikeskuksen Valohallissa on päivittäin ohjelmaa klo 13 ja 17 – poikkeuksina sunnuntai 19.6., jolloin ei järjestetä Elo-Forumia klo 17, sekä tiistai 21.6., jolloin jälkimmäinen Elo-Forum järjestetään klo 20.

Perjantaina klo 11 torilla virittäydytään viikonloppuun Amapola-orkesterin ja salsatoritanssien parissa. Lauantaina toriohjelman avaa festarikulkue, joka lähtee klo 10.30 Musiikkikeskukselta torille Hallikatua pitkin. Ryhmien toivotaan ilmoittautuvan etukäteen nettisivujemme kautta http://www.kuopiodancefestival.fi/fi/valohalli. Yleisö on tervetullut liittymään mukaan kulkueeseen!

Festivaaliviikon aikana torilla ja Musiikkikeskuksen Elo-Forumissa nähdään muun muassa teatteria, nuorisotanssiryhmiä, suosittu Äijät-tanssiryhmä, Suomalainen Balettiseurue sekä kansantanssia Itävallasta ja Pitkärannasta.

Viikon aikana festivaalin yhteydessä järjestetään myös runsaasti seminaareja ja keskusteluja. Tiistaina 21. kesäkuuta klo 11 torilla keskustellaan lasten ja nuorten valmentamisesta huipulle. Mukana ovat muun muassa Suomen koripallomaajoukkueen valmentaja Henrik Dettman, tanssija Jarkko Mandelin ja nuorisotutkija Mikko Salasuo. Samana päivänä myös osa Veikkauksen tukemista kulttuurin toimijoista esittäytyy torilla.

Viikon oheisohjelmassa on myös Satoa goes wild -ruokatapahtuma sekä Taidemuseon ja Korttelimuseon järjestämät Taidetreffit kulttuurihenkistä ystävää tai kumppania etsiville aikuisille.

Koko viikon tapahtumakalenterin voi tulostaa osoitteesta www.kuopiodancefestival.fi.

47. Kuopio Tanssii ja Soi 15.–21.6.2016
Taiteellinen johtaja Jorma Uotinen