02.06.2010

Mariskan tango Tangomarkkinoiden sävellys- ja sanoituskilpailun voittoon

”Sua kaipaan” ensiesitetään YLE Radio Suomessa ja Tangomarkkinoiden www-sivuilla ma 7.6. – Mariska kuullaan myös voittoisan tangonsa tulkitsijana!

Tangomarkkinoiden järjestämän Tangon Sävellys- ja sanoituskilpailun vuoden 2010 voittajakappaleeksi on valittu rap-artistina tunnetun Mariskan säveltämä ja sanoittama tango ”Sua kaipaan”. Mariskan lisäksi sävellyksen takaa löytyy suomalaisena tuottajana ja lauluntekijänä monien pop- ja rockartistien takana tunnettu Rauli ”Rake” Eskolin.

”Sua kaipaan” saa ensiesityksensä YLE Radio Suomessa ja Tangomarkkinoiden internet-sivustolla maanantaina 7.6., jonka jälkeen tango lähtee yleiseen radiosoittoon. Mariska kuullaan myös ensi viikolla julkaistavan voittotangonsa tulkitsijana.

”Kappale on perinteikkään tangon peruselementeistä taitavasti rakennettu kokonaisuus, tarina sisältää vahvasti tämän päivän arkeen kohdistuvaa viestiä ja kerronta on maanläheinen. Sanoitus ja sävellys tukevat hienosti toisiaan, ja kappaleen intensiteetti kasvaa aina loppuun asti.

Tango vie kuulijansa suoraan tarinan tapahtumien ja tunnetilojen keskiöön,” kilpailutuomariston puheenjohtajana toimiva Seinäjoen Tangomarkkinoiden toimitusjohtaja Pekka Leinonen kuvailee voittajakappaletta.

”Ajatukseni kilpailuun osallistumisesta syntyi jo muutama vuosi sitten, mutta pitihän sitä ensin vähän maistella ja mutustella. Mikään tango-ekspertti minä en tietenkään ole – ihan fiilispohjalta lähdin biisiä rakentamaan. Sanoitus syntyikin varsin helposti, se oli selkeästi ollut piilossa sisälläni ihan valmiina tupsahtamaan ulos ja kisaan.

Äsken julkaistu uusi albumini sisältää rouheasti ilottelevaa iskelmää jazz-vivahteilla maustettuna. Sitä tehdessäni aloin kuunnella tarkemmin vanhaa suomalaista iskelmämusiikkia. Tämä toimi inspiraationa myös tangon tekemiseen,” Mariska kertoo kappaleensa syntyprosessista.

30 sekunnin näyte kappaleesta on kuunneltavissa osoitteessa:
www.auramedia.fi/tangomarkkinat/tssk2010_sk_30s.mp3 (ei julkaisukäyttöön)

Mariskalta ilmestyi tänä keväänä uusi albumi ”Mariska & Pahat Sudet”, joka edustaa sanoittaja-säveltäjä-artistin uutta iskelmällistä linjaa.

”Tarkasta tämä” -singlellään julkisuuteen nousseelta Mariskalta on aiemmin ilmestynyt kolme rap-albumia. Mariska on ollut kahdesti Emma-ehdokkaana vuoden hiphop-albumi -kategoriassa. Sooloalbumiensa lisäksi hän on sanoittanut lauluja useille kotimaisille artisteille, mm. Jenni Vartiaiselle, Sanille ja Anna Puulle.

Rauli ”Rake” Eskolin on niittänyt mainetta tuottajana, äänittäjänä, miksaajana ja lauluntekijänä mm. CMX:n, Maj Karman, Neljän ruusun, Anna Abreun, Hanna Pakarisen ja Suburban Triben takana. Mainetta niittänyt musiikintekijä voitti Tuottaja-Emman vuonna 2007.

Mariska tullaan näkemään Seinäjoen Tangomarkkinoilla lauantaina 10.7., jolloin hän esittää voittotangonsa Tangomarkkinat-laulukilpailun finaalissa (YLE TV2:n, Radio Suomen ja Satumaan suora lähetys). Lisäksi Mariska lataa Pahat Sudet -yhtyeensä kanssa uutta iskelmällistä tuotantoaan Tangokadun päälavalla.

Tämänvuotisen Tangon Sävellys- ja sanoituskilpailun 2. sijalle nousi Mika Jämsän säveltämä ja Kaje Komulaisen sanoittama tango ”Taas lasken tiilten päät”. Tango on radiosoitossa parhaillaan, ja sen tulkitsijana kuullaan kaikkien aikojen ensimmäinen tangokuningatar Arja Sipola.

Molemmat kappaleet julkaistaan tulevalla Tangomarkkinoiden kokoelmalevyllä, joka ilmestyy heinäkuussa Seinäjoen Tangomarkkinoilla.

Suomalaisen tangon taikaa… hiljaa yössä!
Semifinaalitapahtuma Turussa 17. – 19.6.2010
Seinäjoen Tangomarkkinat 7. – 11.7.2010

http://www.tangomarkkinant.fi