18.11.2019

Maria Ylipää ja Alexander Lycke Oulun Musiikkijuhlien musikaalikonserttien tähtinä

Juhlafestivaalin ensimmäisellä viikolla Madetojan salissa koetaan kaksi suurta musikaalikonserttia, keskiviikkona 11.3. ja torstaina 12.3.

Konserttien solisteina loistavat pohjoismaiden kirkkaimmat musikaalitähdet Maria Ylipää ja Alexander Lycke.  Musikaalikonsertti Someday, Somewhere sisältää sävelmiä neljästä maailmankuulusta musikaalista sinfonisina versioina. Konsertit avautuvat myyntiin maanantaina 18.11.2019.

Konserteissa kuullaan kappaleita musikaaleista Kristina från Duvemåla, Chess, West Side Story ja Jesus Christ Superstar. ABBA-säveltäjien, Benny Anderssonin ja Björn Ulvaeuksen Kristina från Duvemåla teki Maria Ylipäästä suuren tähden Ruotsissa. Viime kaudella hänet ja Alexander Lycke nähtiin Chessin pääparina Svenska Teaternin menestystuotannossa.

Leonard Bernsteinin West Side Story on uuden ajan musikaalien kantateos, ja Andrew Lloyd Webberin Jesus Christ Superstar yhdistää rockin, musikaalin ja oopperan väkevällä tavalla. Konsertissa dramatiikkaa, suuria tunteita ja glamouria välittämässä ovat myös Oulu Sinfonia ja Kristian Hebergin valmentama Cassiopeia, kapellimestarinaan Jaakko Kuusisto.

”Konsertin punaisena lankana ovat musikaalit, jotka ovat olleet Marialle ja Alexille tärkeitä heidän tähänastisen uransa varrella, ja joista heidät siksi erityisesti tunnetaan musikaalitaiteilijoina. Näillä teoksilla on myös kullakin oma tyylillinen näkökulmansa musikaaliin taidemuotona”, Jaakko Kuusisto kertoo.

Suomen valovoimaisimpiin taiteilijoihin kuuluva näyttelijä-laulaja Maria Ylipää on tunnettu lukuisista musiikkiteatteri-, elokuva- ja tv-rooleistaan.  Musiikin saralla hänet tunnetaan monipuolisena tulkitsijana, joka on kotonaan lavalla niin jazzyhtyeiden ja big bandien kuin sinfoniaorkesterienkin solistina. Göteborgin teatteri- ja musiikkikorkeakoulusta valmistunut ruotsalainen Alexander Lycke on tehnyt useita merkittäviä musikaalirooleja Ruotsin lisäksi Suomessa, Saksassa ja Englannissa muun muassa musikaaleissa Hair, Jesus Christ Superstar, Les Misérables, Notre Damen kellonsoittaja ja Miss Saigon.

Lycke on toiminut myös useiden konserttien solistina ja laulaa hardrockia soittavassa Astrakhan-kokoonpanossa.

Festivaalin juhlavuoden merkkitapauksia ovat myös maailman arvostetuimpiin jousikvartetteihin kuuluvan yhdysvaltalaisen Emerson String Quartetin vierailu perjantaina 13.3. sekä Kuopion kaupunginorkesterin ja Oulu Sinfonian harvinaislaatuiset yhteiskonsertit Oulussa torstaina 19.3. ja Kuopiossa perjantaina 20.3. Orkestereilta kuullaan Igor Stravinskin Kevätuhri sekä Modest Musorgskin Kuoleman lauluja ja tansseja, jonka tulkitsee basso Matti Salminen. Konserttien kapellimestarina toimii Jaakko Kuusisto.

Oulun Musiikkijuhlat on talvinen, monialainen kaupunkifestivaali, jonka ohjelmisto koostuu orkesterikonserteista, kamari- ja rytmimusiikista sekä mestarikursseista. Laaja-alainen ohjelmisto pitää sisällään myös nykysirkusta sekä tanssia. Tapahtuman taiteellinen johtaja on ollut vuodesta 2013 saakka viulistina, kapellimestarina ja säveltäjänä tunnettu Jaakko Kuusisto. Festivaalin koko ohjelma julkaistaan joulukuussa.

 

 

Musikaalikonsertti

SOMEDAY, SOMEWHERE

Keskiviikko 11.3.  ja torstai 12.3. klo 19 Oulun Musiikkikeskus, Madetojan sali (Leevi Madetojan katu 1–3)

Maria Ylipää | laulu

Alexander Lycke (SWE) | laulu

Oulu Sinfonia

Cassiopeia

Jaakko Kuusisto | kapellimestari

Lipunmyynti: Ticketmaster Suomi kautta maan, lipunhintaan lisätään käsittelykulut. Ilman käsittelykuluja Oulu10-palvelupisteet ja kulttuuritalo Valveen lippumyymälä.

www.omj.fi

Oulun Musiikkijuhlat järjestetään 30. kerran 8.–22.3.2020.