15.06.2009

Mari Palo johdattelee juhannuksen viettoon Urkuyö ja Aarian kesäyön konsertissa

Yöttömän yön juhlintaan voi virittäytyä Urkuyö ja Aaria -festivaalin konsertissa juhannuksen aatonaattona torstaina 18. kesäkuuta, kun esiintymässä ovat sopraano Mari Palo, pianisti Tuula Hällström ja urkuri Olli Pyylampi. Konsertissa kuullaan Oskar ja Aarre Merikannon lauluja, Jean Sibeliuksen, Väinö Raition ja Aulis Sallisen urkumusiikkia sekä lauluja Paul Hindemithin sarjasta Das Marienleben.

Juhannuksen ja kesäyön tunnelmaan johdattelevat Oskar ja Aarre Merikannon säveltämät kesäiset laulut, joita Mari Palon ja Tuula Hällströmin esittäminä konsertissa kuullaan isä Oskarin Suvi-illan vieno tuuli, Illansuussa ja Kun päivä paistaa sekä poika Aarren Kesäyö, Pan ja Kuutamolla. Mari Palo laulaa myös viisi laulua Paul Hindemithin sarjasta Das Marienleben (Marian elämä), joka kertoo Jeesuksen äidin Marian elämästä ja kokemuksista ennen Jeesuksen syntymää ja sen jälkeen.

Konsertin avaa suomalaisten urkuteosten tunnetuimpiin ja uljaimpiin kuuluva Jean Sibeliuksen Intrada, jonka Sibelius sävelsi Ruotsin kuningasparin vierailua varten 1925. Intradan lisäksi Olli Pyylampi soittaa Väinö Raution viehättävän Umbra beatan ja Aulis Sallisen vuonna 1970 sävelletyn Chaconnen op. 23.

Konsertti pidetään torstaina 18.6. Espoon tuomiokirkossa klo 22. Tuntia ennen konserttia alkaa taiteilijatapaaminen Pitäjäntuvassa.

Etusivu