28.12.2021

Marc Chagallin grafiikkaa Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalolla kesällä 2022

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon kesän 2022 näyttely koostuu kokoelmasta Marc Chagallin grafiikkaa. Näyttely on auki 11.6.-14.8.2022. 

Venäläis-ranskalainen Chagall on maailmankuulu modernisti, mutta vähemmälle huomiolle on jäänyt hänen laaja kuvitustyönsä. Hän kuvitti elämänsä aikana yli 100 kirjallista teosta tai tekstiä. Usein kirjat julkaistiin taidelaitoksina, joissa kuvitus oli kirjan välissä irtolehtinä omina itsenäisinä teoksinaan. Nämä kuvitusvedokset ovat Chagallin vähiten tunnettua tuotantoa, eikä niitä ole juurikaan ollut julkisesti esillä. 

  

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon näyttelyssä esitellään nyt alkuperäisgrafiikkaa kymmenestä Marc Chagallin taidekirjasta vuosilta 1958-1984. Näyttelyn tavoitteena on avata vierailijoille Chagallin taiteen laajuutta ja ainutlaatuisuutta sekä valottaa hänen henkilökohtaisia motiivejaan taiteilijana. Unenomaisesti kuvitettujen tarinoiden kautta Marc Chagall kertoo meille omasta värikkäästä elämästään. Luonnollisesti kuvat värittävät myös tulkintaamme niihin liittyvistä teksteistä, joista monet ovat länsimaisen ajattelun suurteoksia, kuten Uusi ja Vanha testamentti, Homeroksen Odysseia ja antiikin Kreikan näytelmät. 

Näyttelyn on kuratoinut sveitsiläinen kustantaja ja taiteen asiantuntija Patrick CramerCramerilla on ollut ilo tuntea Chagall ja työskennellä hänen kanssaan taiteen parissa vuosikymmenien ajan. Kansainvälisestikin huomattava kokonaisuus perustuu Sastamalan Art Pappilan yksityiskokoelmaan. 

Pieni osa kokoelmasta on esillä myös Mäntyharjussa, Taidekeskus Salmelan kesän näyttelyssä. 

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

17.01.2023

Taidekeskus Salmelan ja Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon kesän näyttelyohjelma

Taidekeskus Salmelan kesän 2023 kuvataiteilijat on julkistettu. Kutsunäyttelyn pääteemoja ovat monumentaalinen veisto- ja maalaustaide, modernismi ja omaleimainen, nykyaikainen realismi. Suuren osan näyttelystä muodostavat kuudetta kertaa järjestettävän Nuorten kuvataidekilpailun näyttelyluokan taiteilijoiden kokoelmat.   Salmelan pääsalissa esitellään…

Lue lisää

08.12.2022

Taidekeskus Salmelan konserttiohjelmassa isoja orkestereita ja kiitettyjä lauluntekijöitä

Taidekeskus Salmelan kesän 2023 konserttiohjelma on julkistettu. Tuttu viihde-, taide- ja kevyen musiikin sekoitus nojaa tänä vuonna isojen orkesterisovitusten ja intiimien lauluntekijäkeikkojen kontrastiin. Edellisvuonna hyvän vastaanoton saanut modernin popmusiikin mukanaolo jatkuu palkitun Anna Puun konsertilla.…

Lue lisää