04.01.2013

Marc-André Hamelin Mäntän Musiikkijuhlien pääesiintyjäksi

15-vuotisjuhliaan viettävien Mäntän Musiikkijuhlien ensi kesän pääesiintyjäksi on varmistunut kanadalainen pianotaiteilija Marc-André Hamelin.

Hamelin on noussut maailmanmaineeseen harvinaisen pianomusiikin ainutlaatuisen taiturillisena esittäjänä ja sen ahkerana levyttäjänä. Hänen elämäntyölleen sekä levytyksilleen on myönnetty useita palkintoja, viimeisimpinä Liszt-nauhoitukset nimettiin Gramophonen kriitikon valinnaksi 2011 ja levytys Hamelinin omia sävellyksiä toi jo yhdeksännen Grammy-ehdokkuuden vuonna 2010.

”Hamelinin saaminen Mänttään on erään unelman täyttymys, onhan Hamelin se pianisti, joka on kaikkein eniten inspiroinut levytyksillään Mäntän ohjelmistovalintoja festivaalin alkuvaiheessa. Hän on siis juuri oikea henkilö huipentamaan juhlavuotemme konserttisarjan”, kertoo Mäntän Musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Niklas Pokki.

Mäntän Musiikkijuhlat on Suomen ainoa jokavuotinen pianofestivaali, ja se järjestetään 25.6.–2.7.2013. Juhlavuoden kunniaksi festivaalin ohjelma rakentuu korkeatasoisen kansainvälisen pianoresitaalien sarjan ympärille, jonka loppuhuipentumana kuullaan Marc-André Hamelinin konsertti tiistaina 2.7. Mäntän Klubilla. Ohjelmistossa Hamelinilla on Brahmsia ja Charles Ivesin Concord-sonaatti. Konsertin lipunmyynti alkaa 15.1. Lippupalvelussa.

http://www.mantanmusiikkijuhlat.fi