07.08.2019

Mäntän Musiikkijuhlat kävijäennätykseen kuudennen kerran peräkkäin

Viime sunnuntaina 4.8.2019 päättyneen pianofestivaali Mäntän Musiikkijuhlien nousukiito jatkuu. Festivaalin kävijämäärä on kasvanut kuuden perättäisen vuoden ajan. Tapahtuman kokonaiskävijämäärä oli tänä vuonna 3660.

– Viimevuotisen, suuren suosion saaneen 20-vuotisjuhlan jälkeen ei oikeastaan uskallettu odottaa kasvun jatkumista. Tämänvuotinen ohjelmisto todella kiinnosti yleisöä ja onnistuimme viestimään siitä entistä paremmin. Meillä myös syntyi festivaaliviikon aikana hyviä kehitysajatuksia tulevia vuosia varten, kertoo tapahtuman päätuottaja Anni Pokki.

Festivaaliviikon aikana järjestettiin yhteensä 25 tapahtumaa. Niistä 10 oli ilmaistapahtumia ja 11 maksullisia konsertteja. Lisäksi Musiikkijuhlat järjesti yhteisövastuukonsertteja päiväkodeissa ja palvelutaloissa.

Loppuunmyytyjä konsertteja olivat Paavali JumppasenBeatrice Ranan ja Marc-André Hamelinin pianoresitaalit.

Mäntän Musiikkijuhlat on maamme merkittävin joka vuosi järjestettävä pianomusiikkiin keskittynyt tapahtuma. Sen pääkonserttipaikkana on Serlachius-museo Gösta. Eurooppalaistakin tunnustusta saavuttaneen festivaalin taiteellinen johtaja on pianotaiteilija Niklas Pokki.

www.mantanmusiikkijuhlat.fi