06.04.2009

Mäntän kuvataideviikot yhteistyöhön Kajaanin Runoviikon kanssa

Mäntän kuvataideviikot laajentaa verkostoaan, kun se ryhtyy yhteistyöhön Kajaanin runoviikon kanssa. Vaikka tapahtumat ovat maantieteellisesti kaukana toisistaan, ne ovat löytäneet sisällöistään luonnollisia yhtymäkohtia.
Mäntän tämän kesän taiteilijoista kaksi, Paavo Halonen ja Janne Laine, esittäytyvät myös Kajaanin runoviikolla kongressi- ja kulttuurikeskus Kaukametsässä. Paavo Halosen veistokset ammentavat kansanperinteestä ja Janne Laineen grafiikka perus-tuu pohjoisen luonnon kuviin.

Vastavuoroisesti Kajaanin runoviikon esiintyjä runoilija Risto Ahti tulee Mäntän ku-vataideviikoille Pekiloon 28.6. klo 15.00 pitämään Taidesuven saarnansa, jossa hän pureutuu tunnetulla tyylillään kahteen suureen sanaan, kauneuteen ja totuuteen.

Lyriikka on kuulunut koko Kuvataideviikkojen ajan tapahtuman oheisohjelmistoon, mutta nyt uutta on toisen festivaalin tuottama esitys, mikä tuo oman lisänsä asiaan.

– Mäntän kuvataideviikoilla ja Kajaanin runoviikolla on molemmilla vakiintunut ja into-himoisesti tapahtumaan suhtautuva yleisö. On kiinnostavaa nähdä, miten nämä ihmiset ottavat yhteistyön vastaan, sanoo Mäntän kuvataideviikkojen toiminnanjohtaja Veikko Halmetoja.

XIV Mäntän kuvataideviikot 14.6.–23.8.2009. Teemana Tunteiden ekologia.
Avoinna joka päivä klo 11–18.
www.mantankuvataideviikot.fi
Kajaanin runoviikko 2. – 6.7.2009
www.runoviikko.fi