23.06.2015

Mäntän kuvataideviikot vie aistien maailmaan

Tulevana viikonloppuna 27.–28.6.2015 Mäntän kuvataideviikoilla liikutaan taiteen parissa muunkin kuin vain katseen varassa.

Lauantaina 27.6. klo 14 Pekilolla järjestetään Hilda Kozárin Tuoksuaistityöpaja Kulttuurien ja muistien tuoksut.Taiteilija johdattaa erilaisiin tuoksuihin teoksensa Suomilluusio äärellä. Millaisia muutoksia suomalainen tuoksumaailma on kokenut viime vuosien aikana? Millaisia muistoja tuoksut kykenevät herättämään, ja miten tuoksu toimii nykytaiteen tekniikkana? Suomenkieliseen työpajaan pääsee osallistumaan pääsylipun tai kausikortin lunastamalla, ja se on suunnattu pääasiassa aikuisille.

Sunnuntaina 28.6. klo 12.30, 15 ja 17 Pekilolla on mahdollista kokea Meri Linnan Retreat-teoksen yhteydessä tanssiesitys, jonka seuraamisessa ei näköaistista ole apua. Tanssijapari Juha Penttilä ja Nadja Pärssinen esittävät näyttelykävijöille tanssiteoksensa Kehollisia heijastuksia (Bodily Reflections) Meri Linnan näköaistin poissulkevassa ja muut kanavat avaavassa huoneessa. Kesto 20 min. Performanssin pääsee kokemaan pääsylipun tai kausikortin lunastamalla.

 

XX Mäntän kuvataideviikot

14.6.–31.8.2015
Avoinna joka päivä klo 10–18.
www.mantankuvataideviikot.fi