12.07.2022

Mäntän kuvataideviikot: Musiikkia Tapahtuu. Hietsu is Happening! nro 30: Mänttä 2022. HiH-tiimin ja Kuvataideviikkojen tuottama musiikkiviikonloppu 15.–16.7.2022

Improvisaatioita ja yksilöllisiä minikonsertteja Pekilolla, ääniä kaupungilla, iltakonsertti Pekilolla ja klassista Mäntän kirkossa. Hietsu is Happening -tiimi ja Kuvataideviikot tuottavat monipuolisen musiikkiviikonlopun Musiikkia Tapahtuu. Hietsu is Happening! nro 30: Mänttä 2022 perjantaista lauantaihin 15.–16.7.2022.

Esiintyjinä ovat Suomen ja Ruotsin (!) eturivin klassisen musiikin ja jazzin nimet: kitaristi Petri Kumela, Tukholman kuninkaallisen oopperan soolosellisti Kati Raitinen, saksofonisti Mikko Innanen ja basisti Antti Lötjönen.

Petri Kumela ja Kati Raitinen edustavat klassista musiikkia. Jazz-kenttää puolestaan Mikko Innanen ja Antti Lötjönen. Innasen, Kumelan ja Lötjösen Hietsu is Happening! ja Kumelan, pianisti Emil Holmströmin ja viulisti Eriikka Maalismaan Klassinen Hietsu palkittiin Valtion taidepalkinnolla vuonna 2021. Tapahtumien paikkana on Helsingin Hietaniemenrannan eli Hietsun paviljonki.

Miten Hietsu is Happeningin tuominen Mänttään onnistuu?

– Hyvin tietenkin! Tekemisemme ei ole rantaan tai tiettyyn paikkaan sidottua. Monitaiteellinen Kuvataideviikot on paras mahdollinen miljöö, luovan hullu, esiintyjiä inspiroiva tila. Iltakonserttien ohella Pekilon siiloissa pidetään tunnelmaltaan intiimejä ja sisällöltään yksilöllisiä minikonsertteja 1–3 hengelle. Niistä voi tulla itseään suurempia elämyksiä, Petri Kumela pohtii innoissaan.

Juuri Romaniasta keikkamatkalta palannut Antti Lötjönen kertoo tunnelmistaan näin:

– On tosi kivaa ja innostavaa päästä Mänttään soittamaan! Luvassa on improvisaatioita ja yllätyksiä. Kuvataideviikoilla ja Hietsu is Happening -tapahtumassa on samanlaista rohkeaa uuden etsimisen meininkiä ja samantyyppistä energiaa.

Tapahtuman ohjelma

Perjantaina 15.7. kello 14.00–15.00 Yllätykselliset minikonsertit 1–3 henkilölle Pekilon siiloissa. Esiintyjät Petri Kumela, Antti Lötjönen ja Kati Raitinen. Sisäänpääsy pääsylipun hinnalla. Aika varattava etukäteen Pekilon asiakaspalvelusta.

15.7. kello 16.00 Kuraattorikierros. Markus Kåhre esittelee näyttelyn. Sisäänpääsy pääsylipun hinnalla 14/10 euroa.

15.7. kello 18.30 Konsertti Pekilossa. Sisäänpääsy pääsylipun hinnalla 14 € / 10 €. Esiintyjät Mikko Innanen, Petri Kumela, Antti Lötjönen ja Kati Raitinen.

Lauantaina 16.7. kello 12.00–13.00 Yllätykselliset minikonsertit Pekilon siiloissa. Esiintyjät Petri Kumela, Antti Lötjönen ja Kati Raitinen. Sisäänpääsy pääsylipun hinnalla. Aika varattava etukäteen lipunmyynnistä.

16.7. kello 14.00 Kuraattorikierros. Markus Kåhre esittelee näyttelyn.

16.7. kello 16.00 Konsertti Mäntän kirkossa. Esiintyjät Mikko Innanen, Petri Kumela, Antti Lötjönen ja Kati Raitinen. Pääsyliput 20 euroa, ennakkomyynti Pekilon kassalta / kuvataideviikot/Johku/Fi_fi/ sekä kirkon ovella Mobile Pay 044 2599194.

Näyttelyn kuraattori Markus Kåhre

Taiteilijat

Henna Aho, Artemisia Vulgaris (Niina Braun, Mi Duncker, Anne Hiekkaranta, Mimosa Pale & Ilona Valkonen), Lauri Astala, Antti Auvinen (klassinen musiikki), Elina Brotherus, Radoslaw Gryta, Emma Helle, Emil Holmström (klassinen musiikki), Siiri Hänninen & Tara Valkonen (nykymusiikki), Mikko Innanen (jazz), Lasse Juuti, Petri Kumela & Antti Lötjönen (klassinen musiikki & jazz), Eriikka Maalismaa (klassinen musiikki), Kalle Nio Nio Rautiainen Toikka (Leena Nio, Taneli Rautiainen & Jenni Toikka), Jussi Niva, Eeva Park, The Post Collective (David Kozma, Saku Kämäräinen, Pietu Pietiäinen & Bita Razavi), Kati Raitinen & Christian Lindblad (klassinen musiikki), Vesa-Pekka Rannikko, Pasi Rauhala & Lauri Wuolio, Laura Ruohonen, Päivi Takala, Pauliina Turakka Purhonen, Man Yau

Kuvataideviikkoja jo vuodesta 1993

Mäntän kuvataideviikot on Suomen laajin nykytaiteen katselmus, joka on palkittu muun muassa Suomi-palkinnolla. XXVI Mäntän kuvataideviikot on avoinna joka päivä 12.6.–31.8.2022.

www.kuvataideviikot.fi | www.facebook.com/kuvataideviikot  www.twitter.com/Kuvataideviikot | www.instagram.com/kuvataideviikot

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

09.06.2022

XXVI Mäntän kuvataideviikoilla soi, kilisee ja paukkuu kuin surrealistisessa elokuvassa. Näyttely aukeaa yleisölle sunnuntaina 12.6.

XXVI Mäntän kuvataideviikoilla soi, kilisee ja paukkuu kuin surrealistisessa elokuvassa. Äänimaisemista, esityksistä ja kuvataiteesta muodostuu kiehtovia tiloja ja kohtaamisia. Jukeboksi, joka soittaa haikeaa sellomusiikkia, esitys, jolla ei ole esittäjää, 12-metrinen veistoksellinen seinätekstiili ja kirkkovene, joka…

Lue lisää

24.02.2022

XXVI Mäntän kuvataideviikoille monipuolinen taiteilijakattaus: mukana muusikoita ja kirjailijoita

XXVI Mäntän kuvataideviikoille monipuolinen taiteilijakattaus. Taiteilijat tulevat laajalta kulttuurikentältä: mukana monia nimekkäitä muusikoita ja kirjailijoita. Mäntän kuvataideviikkojen kesän 2022 taiteilijalistasta löytyy paitsi tämän hetken kuvataiteen kärkinimiä, myös poikkeuksellisen suuri määrä tekijöitä, joiden luovan työn painopiste…

Lue lisää

04.11.2021

Mäntän kuvataideviikkojen vuoden 2022 kuraattori on Markus Kåhre

Mäntän kuvataideviikkojen vuoden 2022 kuraattoriksi on valittu Markus Kåhre (s. 1969). Hän on monipuolinen kuvanveistäjä, jonka juuret ovat Ahvenanmaalla ja Helsingissä. Vuosituhannen alussa Kuvataideakatemiasta valmistunut Kåhre on palkittu työstään muun muassa Ars Fennica -palkinnolla. Hänen…

Lue lisää