23.04.2009

Mäntän kuvataideviikkojen monipuolinen oheisohjelma julki

Mäntän kuvataideviikkojen ensi kesän oheisohjelmassa on taas runsaasti koettavaa. Kuraattori Tuula Karjalainen johdattaa yleisöä kesän aikana kolme kertaa läpi Pekilon näyttelyn. Kuraattori-kierroksilla on mahdollista saada tietoa teosten ja teeman taustoista. Taiteilijapuheenvuorot pitävät taiteilijat Jasmin Anoschkin ja Kiba Lumberg.

Tänä vuonna on myös taiteenopetus vahvasti mukana. Taiteilijat Riikka Lenkkeri ja Valtteri Halmetoja ohjaavat lasten kuvataideleirillä nuoria taiteen tekemisessä ja kokemisessa. Leirin tulok-set asetetaan osaksi Kuvataideviikkojen näyttelyä. Lenkkeri opettaa myös aikuisten kurssilla muo-tokuvamaalausta. Lisäksi Paul Semenoff ohjaa kurssillaan elävän mallin piirtämistä.

Lyriikka ja jazz tulevat taas Mäntän kesään. Lyyrisen iltapäivän lisäksi uutuutena on Kajaanin ru-noviikon kanssa yhteistyönä tuotettu runoilija Risto Ahdin Taidesuven saarna. Yhteistyö Kajaanin kanssa pitää sisällään kahden Kuvataideviikkojen taiteilijan, Paavo Halosen ja Janne Laineen, teosten esittelyn Kajaanin Kaukametsässä.

Mäntän Klubilla järjestettävä KlubiJazz tuotetaan yhteistyössä paikallisen Fun Forest Oy:n kanssa. Myöhemmin ilmoitettava esiintyjä on entiseen tapaan jazzin huipulta. Perinteistä on myös konsertin alussa kuultava jazzruno.

Oheisohjelma jatkuu elokuulle asti. Uutena ohjelmana nähdään Suomen kolmanneksi vanhim-massa elokuvateatterissa, Kino Säteessä, 5.−7.8. elokuvakerhon kesäsarja. Filosofinen näkökulma taiteeseen saadaan, kun päivystävä filosofi pohtii Kuvataideviikkojen näyttelyä taidehistoriallisessa viitekehyksessä.

Elokuun 23. päivänä Kuvataideviikot ja Mäntän urkuviikko saavat yhteisen konsertin. Anna-Mari Yrjänän urkukonsertti on Mäntän kuvataideviikkojen päätöskonsertti ja samalla Urkuviikon aloitus-konsertti.

Kuvataideviikot on laajentanut yhteistyötään oheisohjelmaa rakentaessaan. Kumppaneita ovat tänä vuonna mm. Autere-opisto Mänttä-Vilppulasta, G.A. Serlachius -museo, Fun Forest Oy, Ka-jaanin runoviikko ja Mänttä-Vilppulan seurakunta.

XIV Mäntän kuvataideviikot 14.6.−23.8.2009. Teemana Tunteiden ekologia.
Avoinna joka päivä klo 11−18.
Pääsyliput 0 € / 8,5 € / 10 €.

http://www.mantankuvataideviikot.fi