13.06.2009

Manowar räjäytti festivaalitunnelman täyteen tuleen

Provinssirockin pääesiintyjä Manowar piti, mitä lupasi. Se tarjosi kaiken kattavan musiikillisen metalliviihdeshown täynnä hikeä, olutta ja mimmejä. Koko Törnävänsaaren taistelutanner tömisi ja housunpuntit kirjaimellisesti lepattivat, kun nelikko ampui faneilleen täydellisen, hittien täyteisen metallikattauksen. Taistelumetallistit kiihottivat kansan yhteislauluun ja nyrkkimereen päättäen shown megalomaaniseen ilotulitukseen. Aistittavissa oli stadioniakin suurempi tunnelma.

Illan aikana nähtiin kymmeniä muitakin keikkoja. Päivän avasi energisistä live-esiintymisistään tunnettu Don Johnson Big Band. X-Stage-teltassa hittipotpurin tarjoillut Apulanta oli lavalla kuin kotonaan ja laulaja-kitaristi Toni Virtanen allekirjoitti sen ”Kuin kotiin olisi tullut” -kommentillaan. X-Stage-teltassa on harvoin nähty vastaavaa käsimerta ja tasajalkaa pomppivaa yleisöä. Kotimaan metallieturivistöön kuuluva Stam1na nousi päälavalle koukuttaen yleisönsä livenä niin vanhempaan kuin tuoreempaankin materiaaliinsa. Manowarin lisäksi ulkomaista osastoa edusti Ex-Darkness-solisti Justin Hawkinsin tuore yhtye Hot Leg. Hawkins oli sananmukaisesti Hot Leg, sillä artistin jalka oli paketissa. Niin ikään rajojen tuolta puolen, Briteistä matkannut vaihtoehtorockin ykkösnimi Supergrass, kirvoitti laajan joukon täyteen tanssi-iskuun.

Seinäjoen Kaupunginkirjasto-Maakuntakirjaston Kirjastoauto vieraili alueella ja yleisö teki auton poistokirjamyynnistä löytöjä. Auton edustalla Jouni Hynynen vietti leppoisan hetken kertoen tulevista kirjajulkaisuistaan, runokokoelmasta ja Ukonhauta-äänityksistä koottu kirja nimeltään ”Ukonhauta – kenelle banjot soivat?”. Yleisö sai myös esittää kysymyksiä, kuvauttaa itsensä artisti-kirjailijan kanssa sekä pyytää nimikirjoitukset paikkaan kuin paikkaan.

Aurinko helli Provinssirockin vieraita myös lauantaina. Festivaaleilla juhli 20 000 musiikin ystävää. Provinssin päätöspäivänä Ihmisten Juhlassa esiintyvät: Egotrippi, Sunrise Avenue, Editors, Nick Cave & The Bad Seeds, Sara, Vesa-Matti Loiri, Seasick Steve, Ting Tings, Haloo Helsinki!, Anna Puu, The Crash, Soul Captain Band, Callisto, Vesterinen yhtyeineen, Hjaltalin.
Provinssin Päätösklubia Rytmikorjaamolla sunnuntaina tähdittää Lauri Tähkän rytmiryhmästä kasattu, D-A-D:lle kunniaa tekevä Wasalandia After Dark, W-A-D sekä Paula Koivuniemi.

http://www.provinssirock.fi