09.09.2011

Makiaa Maniaa – Tanssimania Tampereella 29.9.-2.10.2011

Kolmen viikon päästä on tarjolla MAKIAA MANIAA!
Hurmureita ja huviveroa.

Haluatko nähdä Rimpparemmiltä Ari Nummisen koreografian “Sahara” vai Matti Paloniemen ”Laulavan Simpukan” tarinan?

Kymmenettä kertaa Tampereella 29.9.-2.10.2011 järjestettävä Tanssimania on Pispalan Sottiisin uuden kansantanssin tapahtuma, joka esittelee kansantanssin tämän hetken kiinnostavimmat makupalat. Esiintymässä ovat muun muassa ammattitanssiteatterit Tsuumi ja Rimpparemmi sekä kansantanssin mestaruussarjalaiset Hannat ja Heikit, Kärri, Siepakat ja Motoran Sähäkät. Esiintyjävieraita saapuu myös Virosta ja pohjoismaista.

SEMINAAREJA JA WORKSHOP

Tanssimanian Tanhujalostamossa pureudutaan tanssin arvioimiseen ja Koreografiakilpailussa nähdään uusimmat kansantanssit estradilla. Jatkoa saa myös leikkimielinen Tanhutaisto, jossa etsitään Suomen parhaita tanhuajia. Tanssimanian pajoissa järjestetään koulutusta sekä ensimmäistä kertaa Nuorten tanssileiri DÄÄNS. NOFOD-Suomi, Tampereen yliopiston etnomusikologian oppiaine ja Tanssimania järjestävät yliopiston musiikintutkimuksen laitoksella maksuttoman Tanssin tutkimuksen seminaarin. Tanssiteatteri Tsuumi puolestaan isännöi yhteispohjoismaista tanssia, musiikkia ja teatteria yhdistävää ammattilaisten SALAISUUKSIA – workshoptapahtumaa.

TANSSIPIDOT 2012 TAMPERE

Tanssimania on myös lähtölaukaus ensi kesänä 13.–17.6. järjestettäville suomalaisvirolaisille kansantanssi ja -musiikkitapahtumalle TANSSIPIDOT
2012 TAMPERE. Ennakkotunnelmia Tanssipidoista saa Tanssimanian Kalevi ja Kalev kilvoittelevat -konsertissa, jossa esiintyy suomalaisten ryhmien lisäksi muun muassa Tallinnan Yliopiston kansantanssiryhmä.

Pispalan Sottiisi