06.07.2009

Maija Skille voitti Salmelan Merikanto-laulukilpailun

Mezzosopraano Maija Skille voitti sunnuntaina 5.7. Taidekeskus Salmelan kolmannen Merikanto-laulukilpailun Mäntyharjun kirkossa. Bassobaritoni Jussi Merikanto sijoittui toiselle sijalle ja sopraano Hedvig Paulig kolmannelle sijalle.

Maija Skille (s. 1978) lauloi finaalissa Oskar Merikannon laulut Iltakellot ja Laatokka sekä Aarre Merikannon laulun Pan. Pianistina toimi Collin Hansen.

Mezzosopraano Maija Skille aloitti opintonsa Sibelius- Akatemian ooppera-koulutuksessa 2006 Marjut Hannulan johdolla. Skille on lisäksi opiskellut Norjassa Trondheimin konservatoriossa ja Barratt-Duen Musiikkikonservatoriossa Oslossa, sekä yksityisesti Kööpenhaminassa Susanna Ekenin johdolla. Hän on opiskellut myös sävellystä. Skille on saanut useita apurahoja ja stipendejä sekä Norjasta että Suomesta. 2008 hän sijoittui jaetulle kolmannelle sijalle New Yorkissa pidetyssä Kurt Weill -säätiön Lotte Lenya –kilpailussa.

Palkinnot
Merikanto-laulukilpailun voittaja Maija Skille palkittiin Aarre Merikannon pojan, kuvanveistäjä Ukri Merikannon arvokkaalla veistospalkinnolla ja 4 000 € rahapalkinnolla. Skillelle luovutettiin myös erikoispalkinto 3 500 €, jonka on lahjoittanut Mäntyharjulainen Suutarinen Yhtiöt. Toiseksi sijoittunut Jussi Merikanto sai 2 700 € ja kolmanneksi sijoittunut Hedvig Paulig 1 800 euroa. Myös toiselle ja kolmannelle sijalle tulleille laulajille luovutettiin Ukri Merikannon veistospalkinto. Palkintoveistosten arvo on yhteensä 20 000 €.

Laulukilpailun finaaliin ylsivät voittajien lisäksi Kajsa Dahlbäck, Joonas Asikainen, Pauliina Linnosaari. Finalistit palkittiin kunniamaininnoin ja heille ja kilpailun pianisteille lahjoitettiin Juhana Blomstedtin grafiikkateokset Taidekeskus Salmelan kokoelmasta.

Merikanto-laulukilpailun pääyhteistyökumppanit ovat Helsingin Sanomat ja UPM-Kymmene.

Voittajat esiintyvät Salmelan Merikanto-gaalakonsertissa ensi kesänä
Finaalin kärkikolmikko esiintyy Taidekeskus Salmelan perinteisessä Merikanto-gaalakonsertissa ensi kesänä 11.7.2010. Konsertissa on mukana myös toisen Merikanto-laulukilpailun 2005 voittaja mezzosopraano Essi Luttinen. Seuraava Merikanto-laulukilpailu järjestetään 2013.

Taideksekus Salmela on avoinna 6.6-9.8.2009.

http://www.taidekeskussalmela.fi