17.10.2017

Maaliskuun Harmonikkaristeilyn tähtinä nuoret ja tanssi

Maaliskuussa 17.-18.3.2018 harmonikka soi Open Stagella ja Mestarikurssilla. Harmonikkaristeilyllä on mukana huippuartisteja Souvareista Helminauhaan.

Uudistettu risteily tarjoaa lapsille ja nuorille sekä perheille paljon ohjelmaa.

Kultaisen ja Hopeisen Harmonikan semifinaaleissa mitellään paikasta Sata Häme Soissa kesällä 2018 pidettävään finaaliin. Nuoret pääsevät näyttämään taitojaan ja treenaamaan yleisön edessä esiintymistä Open Stagella ja yhteissoitossa. Harmonikan mestarit Veli Kujala, MuT ja Sata-Häme Soin taiteellinen johtaja Niko Kumpuvaara vetävät ensi kertaa yhdessä Mestarikurssin. Lapsiperheitä viihdyttää Mimmit-lastenkonsertti, jonka ilmava luomusoundi on balsamia myös vanhempien korville.

Harmonikkaristeilijöitä hemmottelevat huippuartistit, joita kaikkia yhdistää harmonikka. Keikkalavojen kuningasbändi Souvarit tanssittaa taatulla ja viihdyttävällä tyylillään. Kultainen Harmonikka 2017 yleisöäänestyksen voittaja Kalle Kämäräinen ja vuoden tanssijatulokkaaksi 2013 valittu nuorekas tanssiorkesteri Helminauha tempaisevat mukaansa hyvällä meiningillä. Jaakko Laitinen & Väärä Raha yhdistelee Balkanin alueen perinnemusiikkia ja suomalaista iskelmää. Kultaisen Harmonikan voittaja 2006 Netta Skog on digiharmonikan kuumimpia nimiä. Netta kiertää maailmaa soolokeikoilla sekä folk metal -yhtye Ensiferumin kanssa. Sokerina pohjalla Kaikki laulaa! tarjoaa yhteislaulua Mikko Alatalon johdolla.

Risteilyn tunnelmassa ja ohjelmassa on harmonikan harrastajilla keskeinen rooli. Laiva täyttyy yhteissoitoista ja laulusta, kun eri ryhmät esittelevät taitojaan.

”On hienoa, että saimme Suomen harmonikkahuiput Veli Kujalan ja Niko Kumpuvaaran pitämään Mestarikurssia nuorille”, toteaa Sata-Häme Soin kilpailujen johtaja Eero Nissinen. ”Laivalle kokoontuu vuosittain lähes kaksituhatta matkustajaa viihtymään harmonikkamusiikin parissa ja odotamme samaa määrää myös tulevan kevään risteilylle. Ennakkokysyntä käy jo vilkkaana”.

Harmonikkaristeily on jokavuotinen perinne, joka yhdistää huippuartistit ja harmonikan harrastajat. 27. Harmonikkaristeily on maaliskuussa 17.-18.3. Baltic Princess -laivalla Turusta Tukholmaan.

Risteily järjestetään yhteistyössä Ikaalisten Matkatoimiston kanssa, josta lippuja voi jo varata.

 

www.satahamesoi.fi

Harmonikkaristeily Turku – Tukholma  17. – 18.3.2018

Sata-Häme Soi Ikaalisissa  3. – 8.7.2018