30.12.2015

Maailmanluokan tähdet Igudesman ja Joo Jyväskylän Kesän Avajaiskonsertissa

Viulisti Aleksey Igudesman ja pianisti Hyung-ki Joo muodostavat taiturillisen ja ylistetyn duon, joka rikkoo klassisen musiikin rajoja yhdistämällä konsertteihin stand up-komiikkaa ja populaarikulttuuria. Kaksikko esiintyy Jyväskylän kaupunginteatterissa pidettävässä Avajaiskonsertissa tiistaina 12.7.2016 klo 18.

Igudesman&Joon humoristinen ote ja musikaalisuus tunnetaan maailmanlaajuisesti. Konserttisalien lisäksi he ovat esiintyneet myös täysille stadioneille ja heidän tv-esiintymisensä lukuisissa eri maissa ovat keränneet valtaisan yleisön. Verkossa parivaljakon videopätkiä on katsottu YouTubesta yli 39 miljoonaa kertaa. Duon show valloittaa yhtälailla klassisen musiikin ystävät kuin ensikertalaiset, sillä teknisesti tinkimätön soitto on puettu kaikille nautittavaan sekä helposti lähestyttävään muotoon.

Kaksikon vierailijoina lavalla on nähty muun muassa Joshua Bell, Emmanuel Ax, Gidon Kremer sekä Viktoria Mullova, ja duon ylistäjiin kuuluvat niin Bernard Haitink, John Malkovic, Sir Roger Moore kuin Monty Python -veteraani Terry Joneskin.

Igudesman&Joo esiintyi Jyväskylä Kesässä loppuunmyydyllä konsertillaan vuonna 2013. Yleisön lukuisten toiveiden mukaisesti festivaali on onnistunut kiinnittämään kiireiset maailmantähdet suoraan Aasian kiertueeltaan. Avajaiskonsertin liput tulevat myyntiin välittömästi.

Jyväskylä Kesässä esiintyvät myös Ricky Tick Big Band ja Julkinen Sana, uusseelantilainen Tyrgwe Wakenshow tammikuun puolessa välissä London Mime Festivalilla kantaesitettävällä teoksellaan Nautilus sekä Marc Gassot teoksella Dark Side Of The Mime. Lisää esiintyänimiä ilmoitetaan alkuvuoden aikana. Jyväskylän Kesää vietetään 12.-17.7.2016.