24.07.2012

Maailmankuulu Kronos-kvartetti tuo Kuhmoon bussilastillisen tarpeistoa

Kuhmon Kamarimusiikin ensimmäinen festivaaliviikko on ollut yleisömenestys. Viikko sitten sunnuntaina alkaneen festivaalin konsertit ovat vetäneet paljon kuulijoita, ja lippuja oli myyty maanantaiaamuun mennessä yli 20 000, mikä on 500 enemmän kuin viime vuonna.

”Ensimmäinen viikko on mennyt onnellisten sadepilvien alla. Viileä sää ei ole haitannut, vaan pikemmin yleisö on ostanut entistä enemmän lippuja”, kertoo toiminnanjohtaja Sari Rusanen.

Tämän vuoden uudet kokeilut, kuten festivaalin vieminen Iisalmeen sekä Kamarimusiikin, Kalevalan ja karhujen yhdistäminen ovat onnistuneet.

Kysytyimpiä konsertteja tähän mennessä ovat olleet maailman eri uskontoja yhdistellyt avajaiskonsertti, Carmen-ooppera, Viiksimon luontokonsertti, Mozartin Requiem sekä Lentiiran kirkkokonsertti.

Loppuunmyytyjä konsertteja on tähän mennessä kaksitoista. Suosittuja ovat olleet niin suuret kuoroesitykset kuin perinteiset kamarikonsertit. Festivaalin yhteydessä järjestettävien Kuhmon musiikkikurssien oppilaskonsertit ovat hyvässä vauhdissa, ja niissä on kuultu klassikkojen lisäksi muun muassa sahansoittoa.

Jälkimmäisen viikon odotettu laulajavieras on sopraano Soile Isokoski, joka esiintyy täydessä Kuhmo-talossa tiistaina 24.7. Kiinnostava uusi tuttavuus on nuori tähtiviulisti Vilde Frang, joka torstaina soittaa festivaalin suosikkiteoksessa Schubertin Forellikvintetossa. Perjantaina 27.7. lavalle astuu maailmankuulu Kronos-kvartetti, jonka konsertissa esitettävät teokset ovat yhtä lukuun ottamatta Suomen kantaesityksiä. Kronos-kvartetti saapuu paikkakunnalle jo torstaina ja tuo mukanaan bussilastillisen moderneissa teoksissa käytettäviä tarvikkeita.

Kuhmon hengestä saadaan nauttia keskiviikkona 25.7. myös Vuokatissa, jonka loppuunmyydyssä konsertissa kuullaan Beethovenia, Martinůta ja Dvořákia.

Kamarimusiikki soi Kuhmossa lauantaihin 28.7.2012 asti.

Kuhmon Kamarimusiikin vuoden 2012 partneri on OP-Pohjola-ryhmä. Ystävä-tason yhteistyökumppanit ovat Canorama Oy, E.ON, F-Musiikki Oy, Kainuun Sanomat, Kaisanet Oy, Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera, Kuhmo Oy, Metsähallitus, Osuuskauppa Maakunta, Toyota Auto Finland Oy ja Teknologian tutkimuskeskus VTT. Lisäksi toimintaa avustavat Opetus- ja kulttuuriministeriö, Kuhmon kaupunki, Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Oulun läänin taidetoimikunta, Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto sekä Ulkoasiainministeriö. Festivaalin talousarvio on miljoona euroa.

http://www.kuhmofestival.fi