18.04.2024

Maailma kylässä – viikonloppu täynnä tekemistä koko perheelle

Maailma kylässä -festivaalin koko ohjelma on julkaistu. Suvilahdessa toukokuun viimeisenä viikonloppuna järjestettävällä festivaalilla on runsaasti innostavaa tekemistä, avartavaa ajateltavaa ja maukasta maisteltavaa koko perheelle. Lastenalue pursuaa toiminnallisia työpajoja, YMCA Peace & Sport tarjoaa pelejä ja asiaa nuorille ja puheohjelmassa on muun muassa letkeä meppitentti.

Festivaalin asiaohjelma täydentyy neljällä keskustelulla ja elokuvalla. Kuulemme esimerkiksi, mistä kumpuaa aktivisti Aja Daffehin rohkeus tehdä henkilökohtaisesta poliittista ja onko nuorten arki oikeasti väkivaltaisempaa ja turvattomampaa kuin aiemmin? Toimittaja Maryan Abdulkarim ja koomikko Eeva Vekki selvittävät talk show -henkisessä keskustelussa, miksi vallalle on tärkeää nauraa.

Mihin Euroopan parlamentin jäsenehdokkailta tarvitaan rohkeutta? Pikatentissä meppiehdokkaita haastatellaan ja haastetaan rennolla otteella. Gogi Mavromichalisin juontamassa showssa nähdään Eero Heinäluoma (sd.), Eija-Riitta Korhola (kd.), Merja Kyllönen (vas.), Maria Miala (kok.), Maria Ohisalo (vihr.), Petri Roininen (kesk.) ja Sebastian Tynkkynen (ps.).

Jussi Lehtomäen ja Mete Sasioglun Passu-dokumenttielokuvassa (2024) seurataan Helsingissä asuvan 18-vuotiaan uiguuri Pazilaiti Simayijiangin elämää. Elokuva on muotokuva valovoimaisesta nuoresta sekä kuvaus identiteetin ja merkityksen etsimisestä.

Taidetta murheellisista kohtaloista

Siemenet versovat -näyttely kunnioittaa Meksikossa murhattujen ihmisoikeus- ja ympäristöaktivistien Bety Cariñon ja Jyri Jaakkolan muistoa. Meksikon Oaxacassa sekä Euroopan parlamentissa Strasbourgissa esillä olleen näyttelyn teokset on valittu kilpailusta ”Semillas que florecen / The Seed rises”.

Meksikolainen taiteilija Elina Chauvet on luonut Punaiset kengät (Zapatos Rojos) -taideprojektin muistuttamaan naisista, jotka on murhattu tai ovat kadonneet sukupuolensa vuoksi. Installaatiossa yhdistyvät henkilökohtainen ja jaettu kokemus, ja se heijastaa ajatuksia naisiin kohdistuvan väkivallan normalisoitumisesta. Festivaalia ennen järjestetään yhteisöllinen punaisten kenkien maalaustyöpaja.

Rauhantyötä ja sporttia

YMCA Peace & Sport tarjoaa tekemistä ja kokemista erityisesti nuorille. Ohjelmassa on vauhdikasta menoa katufudiksessa ja rap-työpajassa, kestävän kehityksen bingo ja hengailulounge. Pienimmät festarikävijät pääsevät nauttimaan babyfudiksesta sekä kasvomaalauksista.

Musiikkilavan live-keikkojen välissä Pelottoman terassilla voi nauttia maailman rytmeistä Funky Amigosin ja dj-vieraiden tahdissa. Katutaidealueella voi nähdä esityksiä tanssista lauluun ja performansseihin tai osallistua salsabileisiin ja joogaan.

Festari koko perheelle

Lastenalue tarjoaa ohjelmaa rohkeille, rohkaisua kaipaaville, herkkusuille ja luonnonystäville. Rohkaisukorttityöpajassa laitetaan rohkaisun ketju liikkeelle ja luodaan rohkaisevia viestejä tuntemattomille. Navettateltan toiminnallisissa tarina- ja musiikkituokioissa keskitytään Mauno-vasikan seikkailuihin ja harjoitellaan rohkeutta tutustua.

Suomen Partiolaiset avaavat alueelle toiminnallisen Rohkeusradan. Lisäksi Mangatyöpaja, Kirjastoauto Stoori, Vihistyöpaja, Pop-up-luontokerho, Pinskujen toiminta, arabialaiset lautapelit, satutuokiot ja thai-tanssiesitykset takaavat kaikenikäisten viihtymisen festarilla.

Iltabileitä yötä myöden

Maailman Kuvalehden festarietkot: Ramithawi, Susani Mahadura, torstaina 23.5. kello 19, Tanner, K-18, vapaa pääsy.
Uptown Friday: Maailma kylässä Pre-Party, perjantaina 24.5. kello 22, Maxine, K-20, 12 € + narikka.
Fiesta Latina & Mint: Maailma kylässä -afterparty, lauantaina 25.5. kello 21, Mint Bar & Club, K-18, 12 € sisältää narikan.
Afro Sunday: Maailma kylässä -afterparty, sunnuntaina 26.5. kello 22, Maxine, K-18, 10 € sisältää narikan.

Näytteilleasettajat ja ruokamyyjät julkaistaan 3.5. Festivaalialueen kartta julkaistaan 22.4. Tutustu koko ohjelmaan maailmakylassa.fi/ohjelma. Maailma kylässä -festivaali 25.–26.5.2024 Helsingin Suvilahdessa teemalla Rohkeus.

Facebook
X
Instagram
Spotify
Youtube
Tilaa uutiskirje
#MaailmaKylässä #Rohkeus

Maailma kylässä on vuodesta 1995 alkaen järjestetty kestävän kehityksen festivaali, joka käy keskustelua ajankohtaisista globaaleista aiheista ja herättelee ihmisiä toimimaan kestävämmän tulevaisuuden puolesta. Kymmeniä tuhansia ihmisiä ja satoja organisaatioita keräävä kansainvälinen ilmaistapahtuma järjestetään 25.–26.5.2024 Helsingin Suvilahdessa teemalla Rohkeus. Festivaalin arvot ovat monimuotoisuus, innostavuus, yhdenvertaisuus, vastuullisuus ja yhteisöllisyys. Festivaalille odotetaan noin 50 000 kävijää. Kaikkiin ohjelmiin on vapaa pääsy. Fingon järjestämän festivaalin pääyhteistyökumppaneita ovat Euroopan komission Suomen-edustusto, Euroopan parlamentin Suomen-toimisto, Kirkon Ulkomaanapu, Radio Helsinki ja Maailman Kuvalehti.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

16.05.2024

Festarikesä lähestyy – Maailma kylässä ensi viikolla

Maailma kylässä -festivaali valloittaa Helsingin Suvilahden toukokuun viimeisenä viikonloppuna. Kymmeniä tuhansia ihmisiä houkutteleva ilmaistapahtuma tarjoaa musiikkia ja kulttuuria laidasta laitaan, innostavaa toimintaa koko perheelle ja näytteilleasettajia järjestöistä oppilaitoksiin ja basaarimyyjiin. Musiikkilavalla nähdään ensimmäistä kertaa Suomessa…

03.05.2024

Kesän tärkein kasvisruokafestari on pian täällä – Maailma kylässä -ruokamyyjät ja -näytteilleasettajat julkaistu

Maailma kylässä -festivaalin ainutlaatuisuus piilee sen yhteisöllisyydessä ja lukuisien erilaisten toimijoiden muodostamassa kokonaisuudessa. Järjestöt, katuruokakeittiöt, basaarimyyjät ja monet muut organisaatiot tuovat festarille sen omaleimaisen tunnelman. Näytteilleasettajien ständien sisällöt antavat festarikävijälle paljon ajattelemisen aihetta ja kenties…

04.04.2024

Maailma kylässä -puheohjelmassa rohkeus muuttaa maailmaa

Maailma kylässä -festivaalin puheohjelmassa kuullaan kymmeniä näkökulmia rohkeudesta muuttaa maailmaa kestävämmäksi ja oikeudenmukaisemmaksi. Päivänpolttavia aiheita, kuten sotia, kriisejä, ilmastonmuutosta, ihmisoikeuksia ja vähemmistöjen asemaa, lähestytään festivaalin teeman mukaisesti rohkeiden tekojen kautta eri puolilla maailmaa vaikuttavien ihmisten…