11.01.2024

Maailma kylässä -ohjelmaa julkaistu, vielä ehtii ilmoittautua näytteilleasettajaksi

Kestävän kehityksen ja maailman kulttuureiden ilmaisfestivaali, Maailma kylässä, järjestetään toukokuun viimeisenä viikonloppuna 25.–26.5. Helsingin Suvilahdessa. Ohjelmassa nähdään muun muassa Dub FX feat Mr. Woodnote, Hassan Maikal ja kansanedustaja Eva Biaudet (r.). Festivaali panostaa entistäkin enemmän kestäviin ja vastuullisiin ratkaisuihin; jatkossa katuruokakojuissa on tarjolla vain kasvisruokaa. Viime keväänä 50 000 kävijää houkutelleen Maailma kylässä -festivaalin teemana on rohkeus.

– Kasvisruoan tarjoaminen auttaa meitä vähentämään hiilijalanjälkeämme ja edistämään ympäristöystävällisiä käytäntöjä. Pyrimme toimimaan mahdollisimman laajasti kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti, kertoo festivaalin viestintäpäällikkö Nelli Korpi.

– Käytännössä se tarkoittaa muun muassa festivaalin aiheuttamien ympäristöhaittojen minimoimista ja hyvittämistä. Esimerkiksi ulkomailta saapuvien artistien lentojen yhteissummasta lahjoitamme vuosittain 10 prosenttia Fingon jäsenjärjestön ympäristötyöhön ja pyrimme myös välttämään mannertenvälisiä lentoja.

Dub FX, Hassan Maikal ja Eva Biaudet kevään festivaalille

Maailma kylässä -festivaalin yksi pääesiintyjistä on ensimmäistä kertaa Suomeen saapuva Dub FX, joka esiintyy yhdessä Mr. Woodnoten kanssa. Omaperäisen yhden miehen live-looping-tyylin kehittänyt australialaisartisti on myynyt yli satatuhatta levyä, esiintynyt suurilla festivaaleilla ympäri maailmaa ja kerännyt yli 150 miljoonaa YouTube-katselukertaa. Artisti haluaa sanoituksillaan antaa voimaa ja toivoa:

– Päätin kauan sitten, että haluan lisätä positiivisuutta maailmaan. Voin tehdä sitä inspiroimalla ihmisiä tiedostavilla ja samaistuttavilla lyriikoilla.

Festivaalin musiikkiohjelmistoon on varmistunut myös Helsingin Kontulasta kotoisin oleva rap- ja r’n’b-artisti Hassan Maikal, joka nappasi debyyttialbumillaan Betonitarha peräti neljä Emma-ehdokkuutta. Parhaillaan toista albumiaan valmistelevan Maikalin musiikissa kuullaan aiempaa enemmän vaikutteita afrikkalaisesta, erityisesti somalialaisesta musiikista. Maikal on kertonut haluavansa vaikuttaa nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn.

Puheohjelmaan on varmistunut festivaalia järjestävän Fingon marraskuussa valittu puheenjohtaja, kansanedustaja Eva Biaudet (r.). Ihmisoikeuksien, yhdenvertaisuuden ja sukupuolten tasa-arvon puolestapuhujana, vaikuttajana ja edistäjänä tunnettua Biaudetia haastattelee vapaa toimittaja ja Vikesin asiantuntija Wali Hashi.

Lisää ohjelmaa julkaistaan maaliskuussa. Festivaalilla on noin 75 ohjelmanumeroa musiikista keskusteluihin ja puheisiin, elokuviin, lastenohjelmaan, taiteeseen, työpajoihin ja katutaide-esityksiin. Maailma kylässä -festivaalin pääyhteistyökumppaneita ovat Euroopan komission Suomen-edustusto ja Euroopan parlamentin Suomen-toimisto, Kirkon Ulkomaanapu ja Maailman Kuvalehti.

Näytteilleasettajaksi tai vapaaehtoiseksi?

Maailma kylässä -festivaali on suuri kestävän kehityksen ja oikeudenmukaisen maailman puolesta toimivien messutapahtuma. Näytteilleasettajaksi voi ilmoittautua vielä helmikuun loppuun asti. Mainostilaa voi varata maaliskuun lopulle. Vapaaehtoisia tarvitaan myös runsaasti; hauskaan ja opettavaiseen festarihommaan ilmoittautuminen avautuu helmikuussa ja päättyy toukokuun alussa. Muistathan myös, että organisaatiot voivat ehdottaa festivaalille kulttuuriohjelmaa 15.1. asti.

Tule rohkeasti mukaan, sillä rohkeus muuttaa maailmaa.

Maailma kylässä on vuodesta 1995 alkaen järjestetty kestävän kehityksen festivaali, joka käy keskustelua ajankohtaisista globaaleista aiheista ja herättelee ihmisiä toimimaan kestävämmän tulevaisuuden puolesta. Kymmeniä tuhansia ihmisiä ja satoja organisaatioita keräävä kansainvälinen ilmaistapahtuma järjestetään 25.–26.5.2024 Helsingin Suvilahdessa teemalla Rohkeus. Festivaalin arvot ovat: monimuotoisuus, innostavuus, yhdenvertaisuus, vastuullisuus ja yhteisöllisyys. Tuottaja on Suomalaiset kehitysjärjestöt Fingo ry, joka on noin 270 kehitysjärjestön kattojärjestö. Pääyhteistyökumppaneita ovat Euroopan komission Suomen-edustusto ja Euroopan parlamentin Suomen-toimisto, Kirkon Ulkomaanapu ja Maailman Kuvalehti.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

28.05.2024

Maailma kylässä -festivaalilla 45 000 kävijää – kesäsää helli erinomaisesti sujunutta tapahtumaa

Toista kertaa Helsingin Suvilahdessa järjestetty Maailma kylässä -festivaali veti lauantaina 20 000 ja sunnuntaina 24 000 kävijää ja lisäksi Puhelavan ohjelmaa seurasi verkossa noin 1 000 katsojaa. Festivaali tarjosi kävijöille elämyksellistä musiikkia, inspiroivaa puhetta, kasvisruokaa eri…