08.05.2023

Maailma kylässä maistuu kymmenien maiden ruokakulttuurilta

Muutaman viikon päästä 27.–28.5. järjestettävä Maailma kylässä -festivaali täyttyy eri maiden katuruokakeittiöistä, kymmenistä järjestöjen ja muiden paremman maailman puolesta kampanjoivien organisaatioiden ständeistä sekä basaarimyyjien ainutlaatuisista tuotteista.

Suvilahden tapahtuma-alueella esittäytyy kaikkiaan reilut 200 näytteilleasettajaa. Festivaalia järjestävän kehitysjärjestöjen kattojärjestö Fingon jäsenjärjestöjä festivaalilla on 90, ruokamyyjiä 50 ja basaarimyyjiä 30. Lähes sata näytteilleasettajaa löytyy festivaalin Mahdollisuuksien torilta, joka nousee aiemmilta vuosilta tutun jättiteltan sijaan Suvilahden Kattilahalliin. Ilmaistapahtumasta löytyy myös lukuisia oppilaitoksia, viranomaisia sekä kulttuuritoimijoita.

Löydä harrastus tai juttele kehityspolitiikasta

Fingon ständillä voi osallistua valokuvakampanjaan, jutella asiantuntijoiden kanssa esimerkiksi kehityspolitiikasta tai ympäristönsuojelutavoitteista tai levähtää lueskellen Maailman Kuvalehteä. Festivaalin pääyhteistyökumppani ulkoministeriön ständillä voi tavata ulkoministeriön festivaalille tuoman Balaklava Bluesin, tutustua Suomen kehitysyhteistyön vaikutuksiin ja osallistua leikkimieliseen tietovisaan.

Uskontojen kylässä kuullaan musiikkia eri uskontoperinteistä ja täytetään yhdessä kävijöiden kanssa Toivon puuta. Fidan ständillä on pop up -myymälä ja pääsee testaamaan millaiset pelikortit elämässä voi saada. Kymmenillä muilla ständeillä voi osallistua arvontoihin, ostaa eettisesti tuotettuja kannatustuotteita tai löytää vaikkapa uuden harrastuksen, vapaaehtoistyön tai lahjoittaa hyvään tarkoitukseen.

Herkkuja Costa Ricasta Kameruniin ja Tiibetiin

Kymmenet katuruokakeittiöt tuovat lukuisat maailman maut festivaalille. Tarjonnasta löytyy niin senegalilaista, marokkolaista, kongolaista, kambodžalaista, costaricalaista, etiopialaista, palestiinalaista, ghanalaista, libanonilaista, kamerunilaista, iranilaista, vietnamilaista, nicaragualaista, tiibetiläistä kuin ukrainalaistakin ruokaa. Ruokamyyjät tarjoavat vähintään yhden vegaaniannoksen ja suosivat kasvis-, luomu- ja lähiruokaa. Kaikki ruuat tarjoillaan biohajoavista astioista.

Ständien ja ruokamyyjien lisäksi festivaalin tarjontaan kuuluu konsertteja, kymmeniä puheita ja keskusteluita, lastenohjelmaa, katutaidealueen esityksiä, työpajoja, valokuvanäyttely, iltaklubeja ja ennakkotapahtumia. Ilmaistapahtuman yleisöodote on noin 50 000 kävijää. Tutustu koko ohjelmaan, alueen karttaan, aikatauluihin sekä ständit ja ruoka -kokonaisuuteen.

Median edustajien akkreditointi festivaalille

Media voi akkreditoitua festivaalille viestintäpäällikölle (yhteydet alla) sähköpostilla tai puhelimitse 24.5. mennessä. Akkreditoituneet saavat mediapassin, jolla pääsee kuvaamaan konsertteja lähietäisyydeltä tietyin rajoituksin sekä festivaalin verkostoitumistilaan. Median edustajat voivat myös ehdottaa haastatteluita tai muita festivaaliin ja ohjelmiin liittyviä juttuaiheita viestintäpäällikölle mielellään ajoissa ennen festivaalia tai festivaalin aikana.

Maailma kylässä -festivaali Helsingin Suvilahdessa lauantaina 27.5. kello 11–21 ja sunnuntaina 28.5. kello 11–19. Vapaa pääsy ja ikärajaton. Lisäksi ennakkotapahtumia ja iltaklubeja 22.–28.5. Katso tarkemmat tiedot maailmakylassa.fi

maailmakylassa.fi
Facebook
Twitter
Instagram
Tilaa uutiskirje
#MaailmaKylässä

Maailma kylässä on vuodesta 1995 alkaen järjestetty kestävän kehityksen festivaali, joka käy keskustelua ajankohtaisista globaaleista aiheista ja herättelee ihmisiä toimimaan kestävämmän tulevaisuuden puolesta. Kymmeniä tuhansia ihmisiä ja satoja organisaatioita keräävä kansainvälinen ilmaistapahtuma järjestetään 27.–28.5.2023 Helsingin Suvilahdessa teemalla Muutosvoima! Pääjärjestäjä on Suomalaiset kehitysjärjestöt Fingo ry, joka on noin 270 kehitysjärjestön kattojärjestö. Fingo ja sen jäsenjärjestöt tekevät työtä, jotta elämä olisi reilumpaa − ihan kaikkialla. Pääyhteistyökumppaneita ovat ulkoministeriö ja Maailman Kuvalehti.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

28.05.2024

Maailma kylässä -festivaalilla 45 000 kävijää – kesäsää helli erinomaisesti sujunutta tapahtumaa

Toista kertaa Helsingin Suvilahdessa järjestetty Maailma kylässä -festivaali veti lauantaina 20 000 ja sunnuntaina 24 000 kävijää ja lisäksi Puhelavan ohjelmaa seurasi verkossa noin 1 000 katsojaa. Festivaali tarjosi kävijöille elämyksellistä musiikkia, inspiroivaa puhetta, kasvisruokaa eri…