30.05.2022

Maailma kylässä -festivaalilla yli 20 000 kävijää – useat ohjelmat vetivät tapahtumapaikat täyteen

Maailma kylässä 2022 onnistui yli odotusten ja keräsi kokonaisuudessaan 21 500 yleisön Helsingin Tiivistämöön, Allas Sea Poolille, Kauppatorille, Kino Reginaan, Temppeliaukion kirkkoon sekä verkkotapahtumien pariin. Perinteikkäällä ilmaisfestivaalilla järjestettiin yli 40 ohjelmanumeroa konserteista, puheohjelmaan, dokumenttielokuvien Online Cinemaan sekä järjestöjen Mahdollisuuksien toriin.

Kestävän kehityksen teemoihin keskittyvä kulttuurifestivaali, Maailma kylässä, tuplasi kävijätavoitteensa. Lauantain tihkusade ei haitannut Helsingin Tiivistämössä järjestettyä puheohjelmaa ja sunnuntaina festivaalikävijät saivat nauttia auringonpaisteesta.

– Tiivistämössä riitti koko ajan kävijöitä ja puheohjelma herätti kiinnostusta myös verkossa. Sunnuntaina isommat keikat vetivät Allas Sea Poolin täyteen. Ihmiset ovat viihtyneet todella hyvin. Voimme olla erittäin tyytyväisiä aiempaa pienemmällä konseptilla toteutettuun festivaaliin, kertoo festivaalin viestintäpäällikkö Nelli Korpi.

Tiivistämössä vieraili viikonlopun aikana 1 800 ihmistä ja Allas Sea Poolin konserttikokonaisuus sunnuntaina veti 10 000 henkeä. Kauppatorin Mahdollisuuksien torilla järjestöjen ja muiden kestävän kehityksen toimijoiden ständit kiinnostivat kävijöitä koko päivän. Vieraita oli sunnuntain aikana noin 7 000 ihmistä. Temppeliaukion kirkko houkutteli Nicole Willisin ja Gospel Helsingin konsertin täyteen lähes 700 katsojalla. Online Cinema ja puheohjelmien verkkostriimi keräsivät kumpikin 1 000 katsojaa. Kokonaisuudessaan ilmaisfestivaalilla oli noin 21 500 kävijää. Festivaali sujui rauhallisesti ilman järjestyshäiriöitä.

– Lauantaina Laura Eklund Nhagan, Palefacen ja Hassan Maikalin spoken word -esitys vaikutti lähes täyden Tiivistämön yleisön, Orkesta Mendozan iltakonsertti villitsi loppuunmyydyn salin ja NaharY nosti juhlat pystyyn terassilla. Puheohjelman tunnelma oli vastaanottava ja keskittynyt, mutta pääsimme pitkästä aikaa kunnon festivaalin meininkeihin. Odotusten mukaisesti Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani, Santrofi sekä Les Amazones d’Afrique vetivät Altaan täpötäyteen. Myös lapsiperheet innostuivat lähtemään liikkeelle sunnuntaiaamusta, nostaa Korpi festivaalin kohokohtia.

Festivaali oli tänä vuonna järjestetty pienimuotoisemmin ja hajautettu useaan paikkaan käytännön syistä, mutta ensi vuonna tapahtuma on tarkoitus järjestää tuttuun tapaan yhtenä suurtapahtumana Suvilahden alueella toukokuun viimeisenä viikonloppuna 27.–28.5.2023. Ensi vuoden teema julkaistaan kesän aikana.

Maailma kylässä on vuodesta 1995 alkaen järjestetty kestävän kehityksen kulttuurifestivaali, joka käy keskustelua ajankohtaisista globaaleista aiheista ja herättelee ihmisiä toimimaan kestävämmän tulevaisuuden puolesta. Pääjärjestäjä on Suomalaiset kehitysjärjestöt – Finnish Development NGOs Fingo ry, joka on noin 270 kehitysjärjestön kattojärjestö. Festivaalin pääyhteistyökumppanit ovat Kirkko Helsingissä, ulkoministeriö, Euroopan komission Suomen-edustusto ja Euroopan parlamentin Suomen-toimisto sekä Maailman Kuvalehti.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

28.05.2024

Maailma kylässä -festivaalilla 45 000 kävijää – kesäsää helli erinomaisesti sujunutta tapahtumaa

Toista kertaa Helsingin Suvilahdessa järjestetty Maailma kylässä -festivaali veti lauantaina 20 000 ja sunnuntaina 24 000 kävijää ja lisäksi Puhelavan ohjelmaa seurasi verkossa noin 1 000 katsojaa. Festivaali tarjosi kävijöille elämyksellistä musiikkia, inspiroivaa puhetta, kasvisruokaa eri…