22.05.2023

Maailma kylässä -festivaali tänä viikonloppuna

Maailma kylässä valloittaa Helsingin Suvilahden tänä viikonloppuna 27.–28.5. Ilmaistapahtuman tarjontaan kuuluu konsertteja, kymmeniä puheita ja keskusteluita, lastenohjelmaa sekä 200 näytteilleasettajaa järjestöistä viranomaisiin ja ruoka- ja basaarimyyjiin. Lisäksi ohjelmassa on katutaidealueen esityksiä, työpajoja, valokuvanäyttely, iltaklubeja ja ennakkotapahtumia. Fingon järjestämän festivaalin yleisöodote on noin 50 000 kävijää. Teemana on Muutosvoima.

– Festivaalilla voi kokea elämyksiä, perehtyä yhteiskunnallisiin aiheisiin sekä tietysti nauttia hyvästä musiikista, ruuasta ja ainutlaatuisesta tunnelmasta. Haluamme kannustaa yksilöitä ja yhteisöjä toimimaan muutosvoimana kestävän kehityksen, yhdenvertaisuuden ja vapaan kansalaisyhteiskunnan puolesta, kertoo festivaalin viestintäpäällikkö Nelli Korpi.

Musiikkilavan kansainvälisiä tähtiä ovat afroreivin kehittäjä Toya Delazy, israelilaispersialainen laulaja Liraz sekä ukrainalaiskanadalainen Balaklava Blues. Kotimaisia kärkinimiä ovat Von Hertzen Brothers, Jesse Markin, Yeboyah, Ilta ja Megasakki.

Festivaalin yksi pääesiintyjistä, nigerialainen afrobeatin sanansaattaja Seun Kuti & Egypt 80, pidätettiin reilu viikko sitten Nigeriassa. Kuti odottaa yhä tietoa, pääseekö hän laajalle Euroopan-kiertueelleen, jonka pitäisi tuoda hänet myös Suomeen ensi lauantaina 27.5.

– Festivaalilla toivomme kovasti, että tilanne ratkeaisi ajoissa. Olemme jo kuitenkin tehneet varasuunnitelmia, mikäli konsertti peruuntuu viime hetkellä, sanoo festivaalin ohjelmapäällikkö Johanna Eurakoski.

Puhelavalla esiintyvät muun muassa aktivistit Helena Gualinga, Winnie Masai, Carmen Gheorghe ja Tendai Makanza. Poikkitaiteelliset lavarunoilijat Elsi Sloan, Iiris Laisi ja Julian Owusu ovat koonneet festivaalille ainutlaatuisen Spoken word -esityksen. Poliitikoista mukana keskusteluissa ovat muun muassa presidentti Tarja Halonen sekä europarlamentaarikot Ville Niinistö (Vihr.) ja Sirpa Pietikäinen (Kok.). Fingon Vaalien jatkot -ohjelman puhujiksi ovat varmistuneet Inka Hopsu (Vihr) ja Kimmo Kiljunen (Sd).

Kaikki ohjelma on ilmaista ja ikärajatonta lukuun ottamatta viikonlopun iltaklubeja. Alueen kartta, aikataulut, puhujat sekä ständit ja ruoka löytyvät verkkosivuilla. Puhelavan ohjelma striimataan maailmakylassa.fi-verkkosivuille suorana festivaalin aikana. Tutustu myös festivaalilehteen.

Maailma kylässä -festivaali Helsingin Suvilahdessa lauantaina 27.5. kello 11–21 ja sunnuntaina 28.5. kello 11–19. Vapaa pääsy ja ikärajaton.

Muut tapahtumapaikat
Tämä maa -elokuvanäytös, Kino Regina, Oodi maanantaina 22.5. kello 17.45–20, S7, Vapaa pääsy
Maailmanluokan klubi, Tenho Restobar keskiviikkona 24.5. kello 18–20, Vapaa pääsy
Fiesta Latina – Afterparty, Café Koma lauantaina 27.5. kello 21–04. K22, Vapaa pääsy
Afro Sunday – Afterparty, Baarikärpänen sunnuntaina 28.5. kello 20–04, K18, Liput 10 €

maailmakylassa.fi
Facebook
Twitter
Instagram
Tilaa uutiskirje
#MaailmaKylässä

Maailma kylässä on vuodesta 1995 alkaen järjestetty kestävän kehityksen festivaali, joka käy keskustelua ajankohtaisista globaaleista aiheista ja herättelee ihmisiä toimimaan kestävämmän tulevaisuuden puolesta. Kymmeniä tuhansia ihmisiä ja satoja organisaatioita keräävä kansainvälinen ilmaistapahtuma järjestetään 27.–28.5.2023 Helsingin Suvilahdessa teemalla Muutosvoima! Pääjärjestäjä on Suomalaiset kehitysjärjestöt Fingo ry, joka on noin 270 kehitysjärjestön kattojärjestö. Fingo ja sen jäsenjärjestöt tekevät työtä, jotta elämä olisi reilumpaa − ihan kaikkialla. Pääyhteistyökumppaneita ovat ulkoministeriö ja Maailman Kuvalehti.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

16.05.2024

Festarikesä lähestyy – Maailma kylässä ensi viikolla

Maailma kylässä -festivaali valloittaa Helsingin Suvilahden toukokuun viimeisenä viikonloppuna. Kymmeniä tuhansia ihmisiä houkutteleva ilmaistapahtuma tarjoaa musiikkia ja kulttuuria laidasta laitaan, innostavaa toimintaa koko perheelle ja näytteilleasettajia järjestöistä oppilaitoksiin ja basaarimyyjiin. Musiikkilavalla nähdään ensimmäistä kertaa Suomessa…

03.05.2024

Kesän tärkein kasvisruokafestari on pian täällä – Maailma kylässä -ruokamyyjät ja -näytteilleasettajat julkaistu

Maailma kylässä -festivaalin ainutlaatuisuus piilee sen yhteisöllisyydessä ja lukuisien erilaisten toimijoiden muodostamassa kokonaisuudessa. Järjestöt, katuruokakeittiöt, basaarimyyjät ja monet muut organisaatiot tuovat festarille sen omaleimaisen tunnelman. Näytteilleasettajien ständien sisällöt antavat festarikävijälle paljon ajattelemisen aihetta ja kenties…

18.04.2024

Maailma kylässä – viikonloppu täynnä tekemistä koko perheelle

Maailma kylässä -festivaalin koko ohjelma on julkaistu. Suvilahdessa toukokuun viimeisenä viikonloppuna järjestettävällä festivaalilla on runsaasti innostavaa tekemistä, avartavaa ajateltavaa ja maukasta maisteltavaa koko perheelle. Lastenalue pursuaa toiminnallisia työpajoja, YMCA Peace & Sport tarjoaa pelejä ja…