08.06.2020

Maailma kylässä -festivaali säilyttää nimensä

Maailma kylässä -festivaali julkaisi huhtikuun lopulla tietoa tulevista uudistuksista, muun muassa tapahtuman siirtymisestä Suvilahteen. Samalla kysyttiin yleisön ja sidosryhmien näkemyksiä tapahtumasta sekä käynnistettiin kilpailu mahdollisen uuden nimen ideoimiseksi. Nimikilpailun pääpalkintona oli Pelago-polkupyörä.

 Nimikysymys herätti suurta intohimoa sosiaalisessa mediassa ja uusia ideoita tuli satoja. Yleisö ja lähes kaikki muutkin festivaalin parissa tekemisissä olevat tahot, kuten näytteilleasettajat ja ohjelmatuottajat, olivat kuitenkin vahvasti vanhan nimen säilyttämisen kannalla, kertoo festivaalin viestintä- ja varainhankintapäällikkö Nelli Korpi.

 Vaikka itse olimme vakavasti pohtineet myös nimen vaihtamista, tulimme siihen tulokseen, että yleisöä kannattaa kuunnella. Tämä on vahva viesti kaikilta festivaalin faneilta ja läheisiltä kumppaneilta. Festivaalin nimi on rakastettu ja sopiva juuri tällaiselle tapahtumalle.

Nimikilpailun pääpalkintona oli Pelago-polkupyörä, joka arvottiin kaikkien 801 osallistujan kesken, koska ehdotusten joukosta ei valittu uutta nimeä. Yleisökyselyn osallistujien kesken arvottiin lisäksi 30 kappaletta 2020-festivaalille suunniteltuja t-paitoja. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Maailma kylässä -festivaali järjestää keskiviikkona 23.9. kello 16 infotilaisuuden näytteilleasettajille, ohjelmatuottajille ja muille kiinnostuneille kumppaneille. Tilaisuudessa esitellään tarkemmin tulevan alueen ja festivaaliyhteistyön tarjoamia mahdollisuuksia sekä verkostoidutaan muiden festivaalista kiinnostuneiden tahojen kanssa. Tarkempaa tietoa ja kutsu tilaisuuteen lähetetään lähempänä ajankohtaa.

Ensi vuoden festivaali järjestetään Helsingin Suvilahdessa 29.–30.5.2021 teemalla Tulevaisuus.