03.10.2013

Maailma kylässä -festivaali on ”Vuoden festivaali 2014”

Finland Festivalsin hallitus on nimennyt Helsingissä järjestettävän Maailma kylässä -festivaalin ”Vuoden festivaaliksi 2014”. Hallitus toteaa perusteluissaan:

Maailma kylässä -festivaali yhdistää avoimesti, ennakkoluulottomasti ja ilman raja-aitoja erilaisia kulttuureja niin musiikin, ruoan kuin puheenkin muodossa. Tapahtuma takaa esteettömän pääsyn kaikenlaisille ihmisille ja kokoaa suuren kansainvälisen joukon kokemaan uutta, näkemään ennen näkemätöntä ja suhtautumaan maailman monikulttuuriseen kirjoon intohimoisella uteliaisuudella. Festivaali ei kaihda vaikeitakaan teemoja ja antautuu musiikin ohella älykkääseen debattiin kaiken maailman aiheista, yhteistyössä lukuisten kansalaisjärjestöjen kanssa.

Maailma kylässä on vuodesta 1995 lähtien järjestetty koko perheen ilmaisfestivaali. Se on yksi Suomen suurimmista festivaaleista ja suurin järjestö-, kehitysyhteistyö- ja monikulttuurisuustapahtuma. Helsingissä toukokuun viimeisenä viikonloppuna järjestettävä festivaali kerää vuosittain 60–80 000 kävijää.

Festivaalilla on musiikin ja asiaohjelman lisäksi kirjallisuutta, katutaidetta, teatteria, tanssia, liikuntaa, lastenohjelmaa, ruokaa eri puolilta maailmaa sekä satoja näytteilleasettajia. Vuoden 2014 festivaalin teemat ovat ilmasto ja Latinalainen Amerikka.

Festivaalin pääjärjestäjä on Kepa ry, joka on yli 300 kehitysyhteistyöstä kiinnostuneen suomalaisen kansalaisjärjestön kattojärjestö ja Suomen johtava kehityspolitiikan järjestöasiantuntija.

http://www.maailmakylassa.fi/uutiset/11775

__________

Finland Festivalsin nimeämät aikaisemmat Vuoden festivaalit ovat:

–       2013  Lasten taidefestivaali Hippalot, Hämeenlinna

–       2012  Tampere Jazz Happening

–       2011  Meidän Festivaali, Järvenpää/Tuusula

–       2010  Haapavesi Folk Music Festival

–       2009  Musiikin aika, Viitasaari

–       2008  Vantaan Barokki

–       2007  Kajaanin Runoviikko Sana ja Sävel

–       2006  Kuopio Tanssii ja Soi

–       2005  Taidekeskus Salmela

–       2004  Mäntän Musiikkijuhlat ja Mäntän kuvataideviikot yhdessä

–       2003  Tampereen Teatterikesä

–       2002  Avantin Suvisoitto

–       2001  Turun musiikkijuhlat

–       2000  Provinssirock

–       1999  Täydenkuun Tanssit

Finland Festivals kokoaa sateenvarjonsa alle Suomen parhaat festivaalit. Musiikin eri lajien lisäksi mukana on niin tanssin, teatterin, kirjallisuuden, kuvataiteen, elokuvan kuin lastenkulttuurinkin kiinnostavimmat tekijät. Finland Festivals toimii kulttuurin ja matkailun alalla ja sen tärkeimmät tehtävät ovat festivaalien edunvalvonta, markkinointi ja tiedotus, tiedonkeruu ja tutkimus sekä koulutus.