10.03.2009

Maailma kylässä -festivaali juhlii kymmenettä kertaa

Osia Maailma kylässä -festivaalin ohjelmistosta on julkistettu. Tapahtuma saa vieraakseen kansainvälisiä tähtiä erityisesti Afrikasta ja Latinalaisesta Amerikasta. Kaisaniemen puistossa ja Rautatientorilla Helsingissä järjestettävä festivaali tarjoaa kuudella lavalla laajan kattauksen musiikkia, tanssia, teatteria, lastenohjelmaa ja asiaohjelmaa 23.-24.5.2009.
Kymmenvuotisjuhlavuoden kunniaksi etenkin Rautatientorin näyttävyyteen ja ohjelmaan panostetaan. Tapahtumaan odotetaan kahden päivän aikana yli 50 000 kävijää.

Kolumbiasta saapuu Grammy-ehdokkuuden pokannut salsan ja latin jazzin uuden aallon keulakuvaksi noussut La-33, joka esiintyy 12-hengen orkesterilla. Mittavalla kokoonpanolla esiintyy myös afro-perulainen Novalima, joka ammentaa vaikutteitaan afrikkalaista syntyperää olevien perulaisten vähemmistöjen musiikista yhdistäen sitä moderniin salsaan, dubiin, reggaeen sekä kuubalaiseen musiikkiin.

Afrikasta saapuu marrabentaa soittava vuonna 1983 perustettu mosambikilainen Ghorwane. Malia edustaa Terakaft, jonka autiomaan bluesin juuret ovat syvällä läntisen Saharan alueella elävien tuaregien kulttuurissa. Ghanasta saapuu hip-life musiikistaan tunnettu Obour. Kotimaista tähtikaartia edustavat muun muassa Sväng, Signmark, Marjo Leinonen, Jippu, Reino & the Rhinos, Maritta Kuula sekä Fat Beat Sound System feat. Tommy Lindgren.
Festivaalin tämän vuoden teema on ilmasto, joka näkyy muun muassa kuubalaisten taiteilijoiden Maykel Linaresin, Nièls Reyesin ja Aliuska Rodriquezin ilmastonmuutosta käsittelevässä installaatiossa Temperatura 14° T. Maailma kylässä -festivaalilla voi lisäksi tutustua muun muassa yli 200 kansalaisjärjestöön sekä lähes 50 eksoottisen keittiön tarjontaan. Alueella on yhteensä liki 400 näytteilleasettajaa ja myyjää.

Maailma kylässä -festivaalin pääjärjestäjä on Kehitysyhteistyön palvelukeskus Kepa ry, joka on liki 300 kansalaisjärjestön kattojärjestö. Maailma kylässä -festivaalin pääyhteistyökumppaneita ovat ulkoasiainministeriö, Metro-lehti, Euroopan Komission Suomen-edustusto ja Helsingin kaupungin kulttuuriasiainkeskus.

Maailma kylässä -festivaali järjestetään 23.-24.5.2009 Helsingin Kaisaniemen puistossa ja Rautatientorilla lauantaina kello 11-20 ja sunnuntaina kello 11-18. Ilmainen sisäänpääsy päivätapahtumaan. Luvassa on myös maksullisia iltakonsertteja. Koko ohjelma julkistetaan huhtikuun aikana.

Maailma kylässä -festivaali 25.–26.5.2024