31.05.2021

Maailma kylässä -festivaali jatkuu perjantaihin 4.6. asti

Viikonloppuna vietettiin historian ensimmäistä virtuaalista Maailma kylässä -festivaalia. Tapahtuma keräsi verkkoon lähes 5 000 yksittäistä kävijää ja järjestelyt sujuivat erinomaisesti, tunnelma oli iloinen ja häiriöiltä vältyttiin. Yleisömäärän odotetaan kasvavan reilusti tällä viikolla, sillä lähes kaikki ohjelmat ovat vapaasti katsottavissa perjantai-iltaan kello 24 asti. Suurin yleisön suosikki oli odotetusti yksi kovimmista kotimaisista artisteista SANNI.

Festivaalin esiintyjät eri puolilta maailmaa painottivat yhteistä viestiä: Meidän on tultava ulos siiloista ja etsittävä yhdessä ratkaisuja globaaleihin haasteisiin. Kunnioitettava ja kuunneltava toisiamme, vaikka emme aina olekaan kaikista asioista samaa mieltä. Jokaisen yksilön toimilla on merkitystä kestävän tulevaisuuden rakentamisessa.

– Festariviikonloppu meni todella hyvin. Ohjelmat ja tekniikka ovat toimineet erinomaisesti ja yleisö on jakanut tunnelmiaan innokkaasti festivaalialustan chatissä ja somessa. Myös esiintyjät ovat olleet tyytyväisiä, kertoo festivaalin viestintäpäällikkö Nelli Korpi.

Yleisö kommentoi chatissa muun muassa:

”Huutolaulan täysii, Sanni kunpa kuulisit!!”

”Aion katsoa tämän heti uudestaan, tämä on niin ihana!”
”Festaritunnelmaan pääsee tosi hyvin kotonakin.”
”Onpa mahtavaa, että löysin itseni tänne. Upeita ihmisiä täällä.”
“Inspiroiva osio – kiitos kaikille puhujille!”

 

Yleisöä riitti hyvin kaikkiin ohjelmiin

Virtuaalinen festivaaliviikonloppu keräsi runsaasti yleisöä tietokoneiden, tablettien, tv-näyttöjen ja puhelimien päähän. Yleisöä riitti kaikkiin ohjelmiin, vaikka sää olisi suosinut myös ulkofestivaaleja. Yksittäisiä kävijöitä oli keskimäärin keskusteluissa 100–200, keikoilla noin 150–500 ja elokuvissa 50–150. Myös näytteilleasettajaosastot kiinnostivat yleisöä.

– Olemme oikein tyytyväisiä noin 5 000 yksittäiseen kävijään viikonlopun aikana. Todennäköisesti ohjelmaa on katsottu usein perheiden tai kavereiden kesken, joten todellinen kävijämäärä on luultavasti jonkin verran suurempi. Lisätietoa kävijämääristä saamme kävijäkyselystä tämän viikon jälkeen.

 

Festivaali jatkuu vielä viisi päivää

Festivaalin ohjelma on katsottavissa tällä viikolla perjantai-iltaan asti. Ainoastaan työpajoihin oli mahdollista osallistua vain viikonloppuna ja elokuvissa on 500 katsojan rajoite elokuvaa kohti. Festivaalialustalle pääsee maailmakylassa.fi-etusivun kautta ja kaikkiin ohjelmiin on vapaa pääsy.

– Moni osallistuja harmitteli, ettei ehtinyt katsoa kaikkea ja mahdollisuutta palata ohjelman pariin ensi viikolla kiiteltiin, Korpi jatkaa.

Keikkojen ja puheohjelman tallenteet sekä dokumenttielokuvat sopivat mainiosti esimerkiksi koulujen viimeisen viikon ohjelmaan ja lasten keikat päiväkoteihin sekä pienemmille koululaisille.

Festivaalitunnelmaan pääsee myös festivaalin somekanavissa tai esimerkiksi Flickr-kuvagalleriassa. Kuvat ovat median vapaasti käytettävissä festivaaliin liittyvissä jutuissa. Muistathan mainita kuvaajan nimen.

Maailma kylässä -festivaalin järjestää Suomalaiset kehitysjärjestöt Fingo, joka on noin 300 kehitysjärjestön kattojärjestö. Pääyhteistyökumppanit ovat Kirkko Helsingissä, ympäristöministeriö, ulkoministeriö, Euroopan komission Suomen-edustusto ja Euroopan parlamentin Suomen-toimisto sekä Maailman Kuvalehti.