05.05.2015

Maailma kylässä -elokuvaohjelmassa näkökulmia maailman tapahtumiin

Ensimmäistä kertaa Maailma kylässä -festivaalilla toteutettava Docventures Lounge tarjoilee yleisölle dokumentteja ja elokuvia eri puolilta maailmaa. Maailma kylässä järjestetään 23.–24.5. Helsingissä. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Maailma kylässä -festivaalin elokuvaohjelmaan kuuluvat sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oloja Keniassa kuvaava Stories of Our Lives, pixação-maalareita seuraava dokumentti Tuulensieppaajat, pienen turkkilaiskylän ja sen asukkaiden elämästä kertova Thou Gild’st the Even sekä kuuron romanitytön Denisan tarinaan perustuva dokumentti The Queen of Silence.

Elokuvaohjelman ovat tuottaneet Riku Rantalan ja Tunna Milonoffin luotsaama Docventures, Helsinki African Film Festival sekä MEFA Festival. Ohjelmatuottajat esittelevät dokumentit ja elokuvat lyhyesti ennen niiden esittämistä.

Elokuvien lisäksi Kansallisteatterin Lava-klubilla järjestettävässä Docventures Loungessa keskustellaan sananvapaudesta lauantaina 23.5. Esseisti, kolumnisti ja poliitikko Jukka Relander haastattelee Politiken-lehden kulttuuritoimituksen esimiestä Rune Lykkebergiä, joka on Tanskan johtavia kulttuurikommentaattoreita.

Maailma kylässä -festivaali täyttää 20 vuotta

Maailma kylässä järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1995. Viime vuonna tapahtumassa vieraili noin 80 000 ihmistä. Musiikin ja asiaohjelman lisäksi tarjolla on katutaidetta, lastenohjelmaa, ruokaa ja satoja näytteilleasettajia.

Maailma kylässä järjestetään 23.–24.5. Helsingin Kaisaniemen puistossa ja Rautatientorilla. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Festivaalin pääjärjestäjä on Kepa ry. Pääpartnerit ovat tänä vuonna Suomen Punainen Risti, Raha-automaattiyhdistys, Suomen ammattiliittojen solidaarisuuskeskus SASK, Euroopan unioni, ulkoministeriö ja Metro-lehti.

www.maailmakylassa.fi