28.05.2021

Maailma kylässä alkaa huomenna – viisi koskettavaa ajatusta esiintyjiltä

Maailma kylässä -festivaali on korona-ajan suurin Suomessa järjestetty virtuaalifestivaali sekä kattava kansainvälinen keskusteluareena. Festivaali alkaa huomenna lauantaina 29.5. kello 11. Kirjautuminen festivaalialustalle on avautunut tänään verkossa maailmakylassa.fi.

Festivaalin teemana on tulevaisuus, jota tarkastellaan ohjelmassa monista näkökulmista ja eripuolilta maailmaa tulevien ihmisten äänellä. Viikonlopun 60 ohjelmassa 100 puhujaa ja laaja joukko artisteja jakaa ajatuksiaan tulevaisuudesta.

”Näinä vaikeina aikoina kulttuuri voi auttaa meitä löytämään tulevaisuuden toivon. Kulttuuri on ihmisyyden ydin. Voimakkaan kulttuurisen vision avulla voimme rakentaa parempaa tulevaisuutta lapsillemme, toimivampaa politiikkaa ja terveempää taloutta.” Persialaisen musiikin mestari Kayhan Kalhor (IRN), sunnuntaina 30.05. kello 15.30, Musiikkilava.

”Vaikka olisit nuori, ei ole väliä mitä olet valinnut opiskelualaksesi tai ammatiksesi, kaikki tulee muuttumaan. Muoti, design, rakenteet, arkkitehtuuri, maatalous, kierrätys, liikenne, matkailu. Lähes kaikki pitää ajatella ja suunnitella uudestaan.” Kirjailija Andri Snær Magnason (ISL): Ajasta ja vedestä – ilmastonmuutoksen kieli, lauantaina 29.5. kello 19.10, Puhelava.

“Yhteiskuntien tulevaisuuden yhdeksi tärkeäksi kysymykseksi nousee, miten tulemme toistemme kanssa toimeen ja miten eri ihmisten ja ryhmien välistä rauhaisaa yhteiseloa voidaan rakentaa.” Suomen Pakolaisavun yhteiskuntasuhdepäällikkö Katja Mannerström, Kestävä tulevaisuus – Powered by PechaKucha, lauantaina 30.5. kello 15, Puhelava.

”Meille tärkeää on parantaa paikallisten lasten ravitsemusta, jotta yhteisö pysyisi aktiivisena, terveenä ja yhtenäisenä.” Venezuelalainen maailmanmusiikkitähti Betsayda Machado & Parranda El Clavo (VEN), sunnuntaina 30.5. kello 18.15, Musiikkilava.

”Hyvän elämän tavoittelussa on korostunut elintason parantamispyrkimykset. Ne ovat kuin kulissit näytelmässä. Ne perustuvat aineelliseen hyvään, jota on käytettävissämme yhden maapallon verran. Kulisseja tarvitaan, mutta ilman hyvää juonta näytelmä ei ole näytelmä. Elämänlaatu rakentaa elämän sisällöllisen juonen. Elämän sisällöllisen rikkauden lisääminen perustuu asioihin, jotka ovat luonteeltaan runsaita, ehtymättömiä ja kaikkien ulottuvilla.” Professori Arto O Salonen, Hyvä ja kestävä elämä – paradoksi vai tie tulevaisuuteen?, lauantaina 29.5. kello 11.30, Puhelava.

Lue lisää ohjelmasta, tarkista viikonlopun aikataulu ja kirjaudu sisään virtuaalifestivaalille maailmakylassa.fi-etusivun kautta. Ohjelmat ovat katsottavissa festivaalialustalla viikonloppuna aikataulun mukaisesti lauantaina kello 11–21 ja sunnuntaina kello 11–19 sekä vapaasti ensi viikolla 31.5.–4.6. Kaikkiin ohjelmiin on vapaa pääsy. Osallistuminen vaatii vain sähköpostikirjautumisen.

Festivaalin järjestää Suomalaiset kehitysjärjestöt Fingo, joka on noin 300 kehitysjärjestön kattojärjestö. Pääyhteistyökumppanit ovat Helsingin seurakuntayhtymä, ympäristöministeriö, ulkoministeriö, Euroopan komission Suomen-edustusto ja Euroopan parlamentin Suomen-toimisto sekä Maailman Kuvalehti.