24.05.2024

Maailma kylässä alkaa huomenna – teemana rohkeus

Valloittava festarikesä starttaa Suvilahdessa tänä viikonloppuna 25.–26.5. Maailma kylässä -tapahtumassa. Luvassa on kasvisruokaa, puheita, musiikkia, eettisesti tuotettuja vaatteita, tanssia, työpajoja ja futista – sekä kymmeniä muita ohjelmia ja satoja näytteilleasettajien ständejä. Kaikille ilmaiseen tapahtumaan odotetaan kymmeniä tuhansia kävijöitä.

Musiikkilavalla nähdään ensimmäistä kertaa Suomessa vierailevat Emel, Dub FX feat. Mr. Woodnote, Puerto Candelaria ja Las Karamba sekä kotimaisista Antti Autio, Maija Kauhanen, Don Johnson Big Band, Hassan Maikal ja Lastenkonsertti Indaba.

Puhelavalla kuullaan muun muassa rohkeudesta toimia sotaa käyvässä maassa, puolustaa sorrettujen oikeuksia, taistella ilmastonmuutosta ja luontokatoa vastaan sekä toimia aktiivisesti, kantaaottavasti ja vaikuttavasti.

Katutaidealueella on parin tunnin salsabileet, joogaa, thaimaalaista tanssia sekä nukke- ja naamioteatteria. YMCA Peace & Sport tarjoaa katujalkapalloa, kasvomaalausta, bingoa ja freestailia erityisesti nuorille. Kirja- ja kierrätysmaailmasta löytyy tuhansia kirjoja ja monenlaisia kiertotalouden toimijoita. Funky Amigos Terrace Party tarjoaa letkeät rytmit keikkojen välissä.

Lisäksi lastenalueella on monenlaista työpajaa festarin rohkeusteeman mukaisesti. Punaiset kengät -installaatio herättelee ajattelemaan naisten ympäri maailmaa kokemaa väkivaltaa ja Siemenet versovat -näyttely muistamaan Meksikossa ihmisoikeustyössään kuolleita Jyri Jaakkolaa ja Bety Cariñoa.

Festivaalin 230 näytteilleasettajaa tarjoavat myös monenlaisia näkökulmia, tuotteita, ruokia ja toimintaa niin maailmalta kuin kotimaastakin. Verkkosivuillamme kannattaa tutustua ständeihin ja ruokakojuihin, ohjelmaan ja alueen karttaan sekä Festivaalilehteen 2024. Kaikki ohjelma on ilmaista ja ikärajatonta lukuun ottamatta viikonlopun iltaklubeja.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

28.05.2024

Maailma kylässä -festivaalilla 45 000 kävijää – kesäsää helli erinomaisesti sujunutta tapahtumaa

Toista kertaa Helsingin Suvilahdessa järjestetty Maailma kylässä -festivaali veti lauantaina 20 000 ja sunnuntaina 24 000 kävijää ja lisäksi Puhelavan ohjelmaa seurasi verkossa noin 1 000 katsojaa. Festivaali tarjosi kävijöille elämyksellistä musiikkia, inspiroivaa puhetta, kasvisruokaa eri…