23.05.2016

Maailma kylässä -festivaali valloittaa Helsingin viikonloppuna

Kehitysyhteistyön kattojärjestö Kepan suurtapahtuma täyttää Helsingin Kaisaniemen puiston ja Rautatientorin tulevana viikonloppuna kansainvälisestä musiikista, ajankohtaisista keskusteluista, sadoista näytteilleasettajista ja herkullisesta ruoasta.

Maailma kylässä tarjoaa 28.-29. toukokuuta lähes 20 ilmaiskonserttia. Kaisaniemen puiston päälavalle nousee kulttibändi Asian Dub Foundation, ruotsalainen hiphop-yhtye Looptroop Rockers, korealainen indietrio Idiotape, dancehall-yhtye Alo Wala sekä maailmanmusiikkilistojen kärkinimi Bombino. Kotimaisia vetonauloja ovat Scandinavian Music Group ja Mira Luoti sekä Teho Majamäki, joka tuo lavalle muun muassa Ismo Alangon ja Palefacen.

Teemana oikeudenmukaisuus – keskustelemassa presidentti Halonen

Maailma kylässä 2016 nostaa esille oikeudenmukaisuutta eri näkökulmista. Festivaalilla käsitellään radikalisoitumista, kehitysyhteistyöleikkauksia, pakolaiskriisiä ja vihapuhetta. Ohjelmassa korostuvat myös kestävä talous sekä ilmasto ja ympäristö.

Presidentti Tarja Halonen osallistuu lauantaina kahteen paneelikeskusteluun. Yle Radio 1:ssä suorana lähetettävässä keskustelussa pohditaan, kenellä on oikeus sivistykseen. Halonen on mukana keskustelemassa myös kehitysyhteistyön ja hätäavun tulevaisuudesta yhdessä Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun kansainvälisen liiton apulaispääsihteeri Jemilah Mahmoodin kanssa.

Ministeri Lenita Toivakka kertoo Rautatientorilla Suomen tuen merkityksestä Aasian maissa. Kepan Energia ja talous -päättäjäpaneelissa puolueiden puheenjohtajat Antti Rinne (sd.), Ville Niinistö (vihr.) ja Sari Essayah (kd.) sekä kansanedustajat Li Andersson (vas.), Aila Paloniemi (kesk.), Saara-Sofia Sirén (kok.) ja Veera Ruoho (ps.) keskustelevat, miten luoda hyvinvointia kaikille tuhoamatta ilmastoa.

Kansallisteatterin Lavaklubilla esitetään kolme pysäyttävää dokumenttia, muun muassa Emmy-palkitun ohjaajan Deeyah Khanin radikalisoitumista käsittelevä dokumentti Jihad: A Story of Others.

Toimintaan oikeudenmukaisen maailman puolesta voi tutustua myös yli 250 kansalaisjärjestön esittelypisteillä.

Ilmaisfestivaalin järjestäjänä kehitysyhteistyön kattojärjestö Kepa

Maailma kylässä -festivaali järjestetään 28.‒29. toukokuuta Helsingin Kaisaniemen puistossa ja Rautatientorilla lauantaina kello 11‒20 ja sunnuntaina kello 11‒18. Tapahtuman pääteema on oikeudenmukaisuus.

Suomen suurimman kulttuuri- ja järjestötapahtuman pääjärjestäjä on kehitysyhteistyön kattojärjestö Kepa ry. Festivaalin pääpartnereita ovat ulkoministeriö, Euroopan unioni, Raha-automaattiyhdistys ja Metro-lehti.

Kaikkiin esityksiin on vapaa pääsy.