25.03.2015

Lusia Rusintytär saa lisäesityksen Oulun kaupunginteatterissa

Suuren kysynnän johdosta Lusia Rusintytär -oopperasta esitetään lisänäytös Oulun kaupunginteatterissa. Lusian traaginen tarina nähdään suurella näyttämöllä kaksi kertaa: lisänäytöksessä perjantaina 28. elokuuta, sekä lauantaina 29. elokuuta. Utajärven Ahmaksen kylässä pidettävä kantaesitys 7. ja toinen esitys 9. elokuuta ovat loppuunmyytyjä.

Tositapahtumiin pohjautuvan kamarioopperan on säveltänyt Juha T. Koskinen ja sen ohjaa Jorma Uotinen. Visuaalisesta näyttämötoteutuksesta vastaa oopperan libretisti, kuvataiteilija ja kirjailija Hannu Väisänen. Oulunsalo Soin taiteellinen johtaja, mezzosopraano Virpi Räisänen paitsi esittää Lusiaa, on myös koko teoksen alullepanija – prosessissa hän mm. löysi kadoksissa olleet sukujuurensa 1500-luvulta.

Oulun kaupunginteatterin molempien näytösten liput ovat myynnissä Lippupalvelun myyntipisteissä. Ilman palvelumaksuja lippuja myyvät Oulun kaupunginteatterin myyntipalvelu, Kulttuuritalo Valveen lippumyymälä sekä Oulu10-palvelupisteet. Ennakko-ostajan hinta on 32 € huhtikuun 30. päivään saakka.

Oopperan tuottavat yhteistyössä Oulunsalo Soi / Oulun juhlaviikot, Oulun kaupunginteatteri, Utajärven kunta ja JoJo – Oulun Tanssin Keskus.

Kuun ääneksi Vili Saarela

Lusia-oopperan Kuun äänen rooliin on valittu poikasopraano Vili Saarela. 12-vuotias Saarela on Pateniemen yhtenäiskoulun musiikkiluokkalainen, laulaa viidettä vuottaan Ynnin pojissa, soittaa pianoa sekä saksofonia ja pelaa salibandya. Vili Saarela on osallistunut myös tiernapoikakilpailuihin, ja on tiernapoikalaulaja jo ainakin neljännessä polvessa. Laulajan ja näyttelijän ammatista haaveileva Vili sai roolin koelaulutilaisuuden kautta, ja valinnasta kuultuaan hän kertoi vanhemmilleen olevansa ”maailman onnellisin poika”.

Lisätietoja www.lusia.fi.