01.07.2011

Loistelias miehitys Savonlinnan Oopperajuhlien Don Giovannissa

”Upea miehitys! Mahtavia ääniä, vaikuttavaa lavatyöskentelyä – solisteissa ei ole yhtään heikkoa lenkkiä!”, kuuluivat ensimmäiset kommentit Don Giovannin kenraaliharjoituksen yleisöstä, joka taputti innostuneesti Savonlinnan Oopperajuhlien tämänvuotisen uutuusproduktion huippumiehitykselle. Belgialaisen Paul-Emile Fournyn ohjaaman Don Giovannin ensi-ilta on perjantaina 1.7.2011 klo 19.

Savonlinnan Don Giovanni on varsinaista laulun ilotulitusta, kun tasaisen taitava ja kansainvälisillä oopperalavoilla ansioitunut solistikaarti saa Mozartin väkevän musiikin hehkumaan. Oopperajuhlien Mefistofelessa vuonna 2009 esiintynyt Carlo Colombara (Don Giovanni) ja Savonlinnassa nyt debytoiva Carlo Lepore (Leporello) on parivaljakko, jolle saa hakea vertaista. Molemmat ovat vierailleet huipputaloissa, Colombara Milanon Teatro alla Scalassa ja New Yorkin Metropolitanissa ja Lepore Lontoon Covent Gardenissa ja Dresdenin Semperoperissa. Produktio on etenkin matalien miesäänten juhlaa, kun vielä Komtuurina kuullaan Jaakko Ryhästä ja Masettona Kihwan Simiä, Mirjam Helin -laulukilpailun voittajaa.

Muhkeiden miesäänten vastapainona on kirkasääninen tenori Michele Angelini (Don Ottavio) ja fantastiset naissolistit. Marjukka Tepponen ihastuttaa Zerlinana ja Donna Elvirana vakuuttaa Alyson Cambridge. Erityisesti säkenöivä, upeaääninen Jennifer Rowley (Donna Anna) ja Savonlinnan vuoden 2010 Kansainvälisen laulukilpailun voittanut Michele Angelini kirvoittivat kenraaliharjoitusyleisöstä voimallisimmat aplodit.

Nizzan oopperan taiteellisena johtajana pitkään toimineen Paul-Emile Fournyn ohjaus ja La Scalassa vaikuttaneen Poppi Ranchettin lavastus korostavat tummilla sävyillään Don Giovannin demonista ja traagista puolta. Savonlinnan Oopperajuhlaorkesteria johtaa saksalainen Will Humburg.

Don Giovannin ensi-ilta Olavinlinnassa 1.7.2011 klo 19.

Savonlinnan Oopperajuhlat järjestetään 1.-27.7.2011.

Etusivu