13.08.2014

Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlat onnistuneeseen päätökseen

Lohtajan XXXVI Kirkkomusiikkijuhlat saatiin hyvillä mielin päätökseen. Kävijöitä konserteissa oli kaikkiaan reilut 1600, mikä on hyvä yleisömäärä viiteen päivään lyhennetylle tapahtumalle. Eniten väkeä, 280 henkeä, veti päätöskonsertti, jossa esiintyi Candomino-kuoro, Mari Palo ja Kirkkomusiikkijuhlien orkesteri Juhani Lamminmäen johdolla. Konsertti sai erinomaiset arviot maakuntalehdessä.  Myös avajaisillan yhteislaulutilaisuus Jukkolanmäen Navetanvintillä oli menestys, kun väkeä mahdutettiin tilaan 220 henkeä. Uusi konserttipaikka ja rytmitetty yhteislaulu Maksettujen Viulujen tahdittamana toi juhlille paljon uutta ja nuorta yleisöä.

Kirkkomusiikkijuhlien ohjelma oli monipuolinen ja tapahtumia löytyi vauvasta vaariin. Pikkuväki täytti Lohtajan museonmäen lastenteatteriesityksessä, ja hyväntekeväisyyskonsertissa Kokkolan kirkossa antoi perheen pienimmille elämyksiä urkutaikuri Kalevi Kiviniemi ja juontaja Mari Kätkä, joka sai lapset innokkaasti mukaan Nooan arkin seikkailuun. Hyväntekeväisyyskonsertin lipputulot, 800 euroa, luovutettiin Pohjanmaan Syöpäyhdistykselle syöpälasten virkistys- ja tukitoimintaan. Kiviniemi luovutti oman konserttipalkkionsa Aamu-säätiölle syöpätautien hoitomenetelmien kehitystyöhön.

Varttuneempaa yleisöä puhuttelivat erityisesti Suomalaisen barokkiorkesterin trion ja Teppo Lampelan konsertti, Jorma Hynnisen ja Ilkka Paanasen sekä Kalevi Kiviniemen konsertit, joissa kaikissa kuultiin taiteilijoiden omaa mieliohjelmistoa. Elämyksiä kuultiin myös Lohtajan kappelissa, jossa kuultiin Sanaa ja musiikkia paikallisen voimin. Pappilassa oli Ruustinnan kahvipöydän yhteydessä Tiina Mäki-Petäjän taidenäyttely, yhteistyössä Kokkolan kaupungin kulttuuritoimen kanssa. Päätöspäivän kohottavaan Olli Kortekankaan Juhlamessuun osallistui runsaasti väkeä, 200 henkeä.

Kirkkomusiikkijuhlien taiteilijoiden lisäksi majoitettiin nyt ensi kertaa myös konserttiyleisöä Puolustusvoimien Vattajan leirialueelle. Positiivisten kokemusten jälkeen pyritään ilmaista yleisömajoitusta järjestämään näin myös jatkossa.

Seuraava Kirkkomusiikkijuhlien järjestämä konsertti on lauluyhtye Rajattoman joulukonsertti Kokkolan kirkossa 2.12. Näin yhdistys palaa vuosien jälkeen myös siihen toimintamalliin, että konsertteja voidaan pitää muulloinkin kuin varsinaisella juhlaviikolla heinä-elokuun vaihteessa.

www.lohtajankirkkomusiikkijuhlat.fi