22.07.2016

Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlat 2016: Puhallinmusiikin juhlaa lauantaina

Lauantaina 30.7. Lohtajan kirkossa kuullaan upeaa laulu- ja puhallinsoitinmusiikkia. Kirkon täyttää monimuotoinen sointi, kun Kaartin soittokunta ja basso Johann Tilli esittävät vaikuttavan ohjelmansa. Kaartin soittokunnan vaskikvintetti avaa konsertin Johann Pachelbelin Kaanonilla, joka tunnetaan mm. häämusiikkina. Tilli tulkitsee vaskikvintetin kanssa koskettavia lauluja, kuten Ahti Sonnisen Koska valaissee koin tähtönen ja kaksi harvemmin kuultuja Esa Pyöriän lauluja. Myös afroamerikkalaisen gospel-musiikin helmet Swing Low, sweet chariot ja Nobody knows the trouble I’ve seen kuullaan raikkain versioin. Tillin osuus huipentuu Paavon monologiin Joonas Kokkosen oopperasta Viimeiset kiusaukset. Konsertin jälkipuolella on luvassa oikeaa puhallinmusiikin juhlaa, kun Kaartin soittokunnan puhallinyhtye esittää W.A. Mozartin taivaallisen Serenadin ”Gran Partita” 12 puhallinsoittimelle ja kontrabassolle.

Johann Tilli on kansanvälistä uraa tehnyt laulaja, joka on vieraillut säännöllisesti myös Suomen Kansallisoopperassa sekä Savonlinnan oopperajuhlilla. Tilli on työskennellyt useiden maailmankuulujen kapellimestareiden kanssa ja vaikuttanut kaikilla Keski-Euroopan merkittävillä oopperalavoilla. Suomessa Tilli tunnetaan erityisesti ”Kolme bassoa” kokoonpanosta Matti Salmisen ja Jaakko Ryhäsen kanssa.

Kaartin soittokunta on Suomen puolustusvoimien edustussoittokunta, joka on itsenäisyyspäivän Linnan juhlistakin tuttu orkesteri. Nykyisin 48-henkinen orkesteri on Suomen vanhin ammattiorkesteri, joka esiintyy säännöllisesti erityisesti Puolustusvoimien tilaisuuksissa ja valtiollisissa edustustilaisuuksissa. Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlilla kuullaan orkesterista koottu vaskikvintetti sekä puhallinyhtye ja kapellimestarina toimii musiikkikapteeni Ville Paakkunainen.

Lauantaina jo iltapäivällä päästään virittäytymään puhallinmusiikin mahtipontiseen ja monipuoliseen maailmaan Kokkolassa Keski-Pohjanmaan konservatorion salissa, kun koko perheen konsertti ”Puhalletaan yhteen hiileen” kajahtaa konserttiyleisölle. Konserttia isännöi Kokkolan Nuorisosoittokunnan kapellimestari Pasi Ojala, ja konsertissa esiintyy soittokunnan vieraana oleva peräti 70 soittajan puhallinorkesteri Italiasta, Banda Giovanile JL, kapellimestarinaan Mirco Besutti. Konsertissa kuullaan Verdin musiikkia puhallinorkesterin voimin. Konserttiin on vapaa pääsy.

Lohtajan XXXVIII Kirkkomusiikkijuhlat:

Puhalletaan yhteen hiileen, Banda Giovanile JL, joht. Mirco Besutti, isäntänä Pasi Ojala. Koko perheen konsertti Keski-Pohjanmaan konservatorion salissa la 30.7.2016 klo 14. Vapaa pääsy.

Viimeiset kiusaukset ja taivaslaulu: Johann Tilli (basso), Kaartin soittokunta (johtaa Ville Paakkunainen) Lohtajan kirkossa la 30.7. klo 19. Liput 25 / 15e. www.lipputoimisto.fi

www.kirkkomusiikkijuhlat.fi