27.11.2009

Linda Tilleryn kuoro ja Lauluyhtye Rajaton Jyväskylän Kesän 2010 avajaiskonsertin tähdet

Yhdysvaltalainen Linda Tillery and the Cultural Heritage Choir ja Lauluyhtye Rajaton avaavat Jyväskylän Kesän konserttikokonaisuudella tiistaina 13. heinäkuuta. Avajaiskonserttitapahtuman konsertti on Taulumäen kirkossa ja konsertin jälkeistä ohjelmallista illallista nautitaan Rantasipi Laajavuoressa.

Aloite tästä ainutkertaisesta yhteisesiintymisestä tuli Jyväskylän Kesälle ”gospelin ja soulin grand mama” Linda Tilleryltä. Kuoro on esiintynyt Jyväskylän Kesässä kaksi kertaa (2002 ja 2007) loppuunmyydyissä konserteissa. Näitä ainutlaatuisia yhtyeitä on tilaisuus kuulla yhdessä ja erikseen myös Jyväskylän Paviljongissa keskiviikkona 14.7. klo 19. Konserttien ohjelmat ovat osittain samansisältöiset.

Laulaja, percussionisti, tuottaja ja musiikkihistorioitsija Linda Tillery perusti Cultural Heritage Choirin vuonna 1992. Yhtye on yksi elinvoimaisimmista afroamerikkalaista alkuperäismusiikkia esittävistä ryhmistä. Yhtyeen musisoinnissa yhdistyvät mustan musiikin ominaisuudet ja tyylit – blues, soul ja jazz. Sen ohjelmistoon kuuluvat keskeisesti työlaulut, peltohuudot, valitukset, leikit, piirilaulut ja spirituaalit. Karismaattista Linda Tilleryä on verrattu Aretha Frankliniin ja Mahalia Jacksoniin voimakkaan, notkean alttonsa vuoksi. Tillery on tehnyt yli sata levytystä, joista osa sellaisten artistien kuin Huey Lewis and the News, Santana, Kenny Loggins, Bobby McFerrin ja Wilson Pickett kanssa. Hän on ollut myös ehdolla Grammy-palkinnon saajaksi.

Kuusijäseninen a cappella-lauluyhtye Rajaton on esiintynyt ympäri maailmaa niin konserttisaleissa, jazzfestivaaleilla kuin kirkoissakin ja laulanut hengellisestä musiikista jazziin ja poppiin. Rajaton on julkaissut yhteensä kymmenen albumia, ja maailmanlaajuisesti Rajattoman yhteenlaskettu levymyynti lähenee jo 300 000 kappaletta. Rajattoman tuorein albumi on syksyllä 2009 julkaistu kokoelmalevy Best of 1999-2009 – välitilinpäätös, joka sisältää laulajien itsensä ja heidän yleisönsä suosikkikappaleita yhtyeen levytysuran kymmenen ensimmäisen vuoden ajalta.

Jyväskylän Kesän avajaiskonserttikokonaisuuden 13.7. lippu 93 euroa sisältää konsertin, illanvieton ja buffet -illallisen. Konserttikokonaisuuteen ei myydä erillisiä konserttilippuja. Tiedustelut ja varaukset Jyväskylän Kesän toimistosta. Paviljongin konserttiliput 14.7. konserttiin ovat 38 euroa. Lippuja myyvät Lippupisteet ja R-kioskit. Jyväskylän Kesä järjestetään 13.-18.7.2010.

Etusivu