03.07.2017

Liki 40 tapahtumaa Sata-Häme Soissa 4. – 9.7.2017 Ikaalisissa

Suomen suurin harmonikkamuusikin ympärille rakentunut festivaali Sata-Häme Soi tuo 4.-9.7. Ikaalisiin liki 40 tapahtumaa. Suosittu festivaali kerää yhteen alan harrastajat ja ammattilaiset. Ohjelmistossa on suomalaisten tähtisolistien konsertteja, kansainvälisiä harmonikkamestareita sekä uutta ja kansanmusiikkiin pohjaavaa harmonikkamusiikkia. Festivaalin aikana lavalle nousevat sadat harrastajat eri puolilta Suomea.

 

Konsertteja tähdittävät Maria Ylipää, Mikko Leppilampi ja Katri Helena, Oman Tuvan tähtinä Kimmo Pohjonen, Ismo Alanko ja Timo Torikka
Maria Ylipään on Harmonikan vieraana 5.7. yhdessä Marzi Nymanin, bassovirtuoosi Ville Herralan ja harmonikkataituri Niko Kumpuvaaran säestämänä. Konsertissa kuullaan Ylipäälle suomalaiseen runouteen sävellettyä musiikkia ja chansoneita a’la Piaf. Mikko Leppilammen tähdittämän Valkea Ruusu Suomi-Filmin sävelin konsertin 6.7. juontaa tuttu tv-kasvo Heikki Kahila. Sinivalkoinen Katri Helena -konsertissa soivat rakastetun esiintyjän suosikkikappaleet 7.7. Omalla Tuvalla Pohjonen Alanko tuo lavalle kaksi karismaattista esiintyjää Ismo Alangon ja Kimmo Pohjosen 6.7. Mestari Astor kertoo tangosäveltäjän ja bandonéonin mestarin Astor Piazzollan tarinan 7.7., kertojana näyttelijä Timo Torikka.

 

Vintageorkesteri Seminola ja Anne-Mari Kivimäen Lakkautettu kylä tuovat festivaaleille myös harvinaisia soittimia ja ikivihreitä harmonikkasäveliä 
Haitarinharrastajien suosikki Vintageorkesteri Seminola soittaa ikivihreitä ja klassikoita 1930-1940 -luvulta ja luonnollisesti myös Onni Laihasen ja Lasse Pihlajamaan musiikkia 4.7. Anne-Mari Kivimäen luotsaamassa mestaripelimannien orkesterissa soivat vanhat soittimet kuten Notka-haitari, jouhikko, harmooni ja leukakantele sekä pyngyr. Lakkautettu kylä on soiva valokuvanäyttely, joka tuo esille sotien jälkeen jääneiden kylien kohtalon ja tuo esiin vaietut tarinat Karjalan tanssimailta 8.7.

 

Kansainväliset harmonikkatähdet tulevat Espanjasta ja Puolasta 
Lore Amenabar Larrañaga tarttuu konsertissaan 7.7. muun muassa tänä vuonna 70 vuotta täyttävän ikaalilaisen säveltäjän ja harmonikkavaikuttaja Matti Murron musiikkiin. Maciej Frąckiewicz tekee mittavaa uraa Euroopassa. Hän on tehnyt yhteistyötä yhden aikamme merkittävämpiin kuuluvan, palkitun säveltäjän Krzysztof Pendereckin kanssa ja saanut säveltäjältä ohjelmistoa harmonikalle, jota kuullaan 8.7.

 

Kultainen Harmonikka ja Hopeinen Harmonikka kisataan 5.7. Pelimannimestaruudet 6.7. ja 7.7.
Valtakunnalliset Kultainen ja Hopeinen Harmonikka -kilpailut käydään Ikaalisissa Sata-Häme Soi -festivaalilla keskiviikkona 5.7. klo 18.00. Arvovaltainen tuomaristo koostuu harmonikkamuusikin ammattilaisista. Tänä vuonna tuomaristossa vierailee myös huikean kansainvälisen uran tehnyt Kimmo Pohjonen. Suomen Pelimannimestaruuskilpailut on vanhin Suomessa yhtäjaksoisesti järjestetty valtakunnallinen harmonikkakilpailu ja sen myötä yksi Sata-Häme Soi -festivaalin kulmakivistä.

 

Sata Häme Soi konserttisaleissa, puistossa ja kartanossa
Festivaali levittäytyy ensi kertaa myös idylliseen Rahkolan kartanoon. Rahkolassa Soi! -konsertissa 8.7. kuullaan harmonikansoittaja Joose Ojalan ja pianisti Tuukka Ojalan jazz-ohjelmistoa sekä Lore Amenabar Larrañagan soittamaa baskien kansanmusiikkia. Puiston ilmaiskonserteissa viihdyttävät päivisin harmonikkaryhmät ympäri Suomen aina kello 18 asti. Lauantaina päivällä satsataan koko perheen viihtyvyyteen lastenmusiikkikonserteissa. Perjantai-iltana 7.7. Festivaalipuiston lavalla rokimpaa menoa tarjoavat Antti Reini & Maapallon Maitolaiturit ja Miljoonasade, lauantaina 8.7. tanssittavat Saanko luvan sekä Tomi Markkola & Fernet.

 

Sata-Häme Soi Ikaalisissa 4. – 9.7.2017

www.satahamesoi.fi