28.02.2013

Liisa Pentin kantaesitys Tanssiteatteri MD:lle vie tutkimusmatkalle ajan avaruuteen

Tanssiteatteri MD saa kunnian nauttia vierailevan koreografin liikkeen virrasta, kun helsinkiläinen pitkänlinjan tekijä Liisa Pentti valmistaa MD:lle nykytanssiteoksen Sky Walker eli Taivaallakävelijä. Hällä-näyttämöllä tiistaina 19.3. klo 19 kantaesitettävän esityksen teemoina risteilevät ajankulun ja äärettömyyden suhde. Miten aika, tuo näkymätön ja kahlitsematon suure meitä heittelee? Kuinka moni meistä tuntee ajan kuluvan ja mihin aika kulkee? Mitä on aika ilman kelloa?

Tutkimusmatkalle ajan avaruuteen sukeltaa viisi taivaallakävelijää Anu Castrén, Anniina Kumpuniemi, Samuli Roininen, Mari Rosendahl ja Sulevi Sihvola. Aikaa käsitellään mm. liikkeen rytmin, energian vaihteluiden ja painottomuuden kautta. Noin puolituntisessa teoksessa liike, elektroakustinen äänimaailma, valot ja tila muodostavat kidemäisen verkoston teatterin lavalle ja hieman lavan ulkopuolellekin. Sky Walker eli Taivaallakävelijä -teoksen äänimaailman suunnittelee Niko Huttunen yhdessä Liisa Pentin kanssa ja valot Sari Mayer.

Koreografi ja tanssija Liisa Pentti on vaikuttanut suomalaisen tanssin kentällä vuodesta 1986, jolloin hän valmistui Amsterdamin teatterikoulun Modernin Tanssin osastolta (SNDO). Hänen tanssiryhmänsä, Liisa Pentti +Co perustettiin vuonna 2000 ja sen puitteissa hän on tehnyt lukuisia koreografioita, joita on esitetty niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Hänen viimeisin teoksensa on “Spaceparticles # 6”, jonka ensi-ilta oli kesäkuussa 2012 Helsingissä. Lisäksi Pentti opettaa säännöllisesti tanssin ja teatterin ammattilaisia sekä erilaisia muita ryhmiä. Vuosina 2013–14 hän toimii Täydenkuun Tanssien taiteellisena johtajana. Vuosiksi 2012–2016 Liisa Pentille on myönnetty Valtion Tanssitaidetoimikunnan viisivuotinen apuraha.

KEVÄT 2013:
Sky Walker ENSI-ILTA 19.3. klo 19

XVI Tanssivirtaa-festari 16.-21.4.

Etusivu