26.03.2012

Liisa Ketomäki Turun musiikkijuhlien uudeksi toiminnanjohtajaksi

Liisa Ketomäki on valittu Turun musiikkijuhlien uudeksi toiminnanjohtajaksi. Toiminnanjohtajan paikka vapautui, kun vuodesta 2008 toiminnanjohtajana toiminut Emilie Gardberg siirtyy Turun filharmonisen orkesterin intendentiksi 1.8.2012 alkaen. VTM, M.A. Liisa Ketomäki aloittaa tehtävässään 1.5.

27-vuotias Ketomäki siirtyy Turun musiikkijuhlien toiminnanjohtajaksi Lontoolaisesta taiteilija-agentuurista HarrisonParrott. Hän on aikaisemmin työskennellyt myös mm. Pariisissa Bureau de Concerts de Valmalète -konserttitoimistossa. Helsingin yliopistosta ja Institut d’Etudes Politiques de Paris’ta valmistunut Ketomäki on verkostoitunut laajasti kansainvälisellä musiikkikentällä. Nykyisessä työssään hän hoitaa merkittävien kansainvälisten artistien sopimusneuvotteluita ja hänellä en eri tuotannollisten tehtävien myötä runsaasti kokemusta alasta.

Turun musiikkijuhlien toiminnanjohtajana Liisa Ketomäki haluaa kehittää musiikkijuhlia kansainvälisempään suuntaan. ”Kansainvälistyminen on tärkeää kaikille musiikkifestivaaleille ja Turulla on vuosisataiset kokemukset ulkomaanyhteyksistä”, Ketomäki sanoo. ”Tämän vankan perinteen ja musiikkijuhlien aikaisempien vuosien muodostamalle pohjalle on hyvä rakentaa uutta.”

Toiminnanjohtajan paikkaa haki määräaikaan 22.2. mennessä 26 hakijaa.
Näistä Turun musiikkijuhlasäätiön hallituksen asettama työryhmä valitsi neljä ehdokasta haastatteluihin.

Turun musiikkijuhlat järjestetään 9.-18.8.2012.